Mario Kart verkast legaal van de Nintendo Switch naar de Nederlandse wegen

Gadgets Mark Hofman 3 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Wie gek is op Mario Kart, wil zijn Nintendo Switch misschien even een paar tellen wegleggen. Er is namelijk een manier om het spelletje, geheel legaal, op de openbare weg te spelen.

Er zijn veel indrukwekkende dingen die onze collega’s van Autovisie hebben gedaan, maar redacteur Stijn Kuster die vol gas Mario Kart over de weg ziet scheuren, spant de kroon.

Maak kennis met de Kreidler S.M.C F Kart 100: een pittig lekker ding die je voor minder dan 7500 euro kunt krijgen.

Geen Nintendo Switch, maar Mario Kart op de weg

In het buitenland hebben we dit al een paar keer zien gebeuren, maar nu maakt Mario Kart ook in Nederland de overstap van de Nintendo Switch naar de openbare weg. Tot op zekere hoogte natuurlijk, want het gooien van bananen en schildpadden wordt nog steeds niet gewaardeerd.

Stijn Kuster, redacteur van Autovisie, stelt ons voor aan de Kreidler S.M.C. F Kart 100. Deze geweldige Go-kart is uitgerust met een krachtige benzinemotor van 14 pk, weegt slechts 136 kilogram en beschikt over een CVT-transmissie.

Maar het allerbelangrijkste: het is fantastisch om dit Mario Kart-voertuig over de openbare weg te zien scheuren.

Is zo’n Go-kart dan legaal in Nederland?

Ja, we leven in een land waar zelfs eenvoudige dingen zoals een elektrische step illegaal zijn, maar waar je met een gerust hart over de weg kunt scheuren in een Go-kart. Toch heeft Kreidler hier echt het nodige voor moeten doen.

De S.M.C. F Kart 100 heeft namelijk een L7e-kenteken, wat vrij indrukwekkend genoemd kan worden. De lijst met eisen voor goedkeuring is tergend lang en buitengewoon lastig om aan te voldoen met een Go-kart.

Wie bereid is om Mario Kart op de Nintendo Switch in te ruilen voor een versie op de openbare weg, krijgt dus echt een volwaardig voertuig onder zich. Je rijdt volledig uitgerust met een gordel, spiegels, knipperlichten, remlichten en reguliere verlichting over de weg.

Elektrische auto’s rijden in de toekomst zelf, maar hoe kun je ze herkennen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen