DC en Marvel komen samen: zien we straks Batman en Spider-Man in een film?

Films & Series Lucas van de Wetering 3 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Nu er DC-films op Disney+ staan in Amerika wordt de kans steeds groter dat DC en Marvel een crossover krijgen. Maar is die kans er überhaupt?

DC en Marvel, al jarenlang zijn het gigantische rivalen. Het begon met stripboeken, maar het is nu ook uitgelopen tot films en series. Toch zijn er ook wel wat crossovers geweest tussen de twee universums in de stripboeken.

Wellicht is daar nu ook een kans voor in de films. Recent zijn er meerdere DC-films toegevoegd aan Disney+ in de Verenigde Staten. Dit lijkt wellicht raar omdat Disney de eigenaar is van bijna alle Marvel-films en -series. Wordt er gehint naar een mogelijke crossover in de films? Als het aan James Gunn ligt, is het mogelijk.

DC betreedt het huis van Marvel: Disney+

Er zijn in de Verenigde Staten zojuist een aantal DC-films toegevoegd aan Disney+, oftewel het huis van het MCU. De toevoeging van de films komt door de samenvoeging van Disney+ en Hulu: alle DC-films die toegevoegd zijn, stonden voorheen namelijk op Hulu.

De films die tot nu toe zijn toegevoegd zijn: Wonder Woman, Shazam! en Shazam!: Fury of the Gods. De films zijn niet exclusief te streamen op Disney+, maar staan ook allemaal op HBO Max (het thuishonk van DC). Verder is het onzeker of er nog meer DC-films naar Disney+ zullen komen.

Bestaande crossovers

Met de filmuniversums van Marvel en DC zo dichtbij elkaar hopen steeds meer fans dat we wellicht een crossover gaan zien tussen de twee superheldenfranchises. Het zou niet de eerste keer zijn, want de stripboeken hebben het al vaak genoeg gedaan.

De eerste crossover tussen karakters van de twee universums was in de jaren ’70. Hier was er een ontmoeting tussen Spider-Man en Superman en later eentje tussen Batman en The Hulk. Sindsdien zijn er meerdere crossovers geweest, maar de belangrijkste crossover kwam in 2003. Hier was er een ontmoeting tussen de Justice League van DC en de Avengers van Marvel.

Gunn is voor

Sinds de DCEU is afgebroken bestaat er helaas geen kans dat Chris Hemsworths Thor ooit Henry Cavills Superman gaat ontmoeten. Maar het nieuwe DCU van James Gunn heeft wellicht wel een kans om het MCU te ontmoeten.

Gunn heeft laten weten dat hij zeker interesse heeft in een crossover tussen Marvel en DC, vooral doordat hij aan beide franchises heeft meegewerkt. Toch blijft de kans voor nu redelijk klein. Marvel maakt het zichzelf al moeilijk genoeg met hun multiverse en hier is ook al een uitgebreid verhaal aan de gang. Een crossover met het DCU zou dit alleen maar moeilijker maken, voor beide universums. Toch zou het wel heel gaaf zijn.

Hoe DC er met het grote Marvel-idee vandoor gaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen