Marvel schrapt Kang uit Avengers 5: wie wordt de nieuwe superschurk?

Films & Series Lucas van de Wetering 22 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Marvel verandert de naam van Avengers 5, hiermee schrappen ze de rol van Kang. Nu zal een nieuwe schurk de mantel moeten overnemen, maar wie?

Marvel Studios past de naam van Avengers 5 aan. De film zou voorheen Kang Dynasty gaan heten, maar Marvel wil de rol van Kang drastisch verminderen en het liefst compleet verwijderen.

Kang zou de Thanos gaan worden van The Multiverse Saga, maar met de exit van Kang heeft het MCU een nieuwe super schurk nodig die deze rol gaat overnemen. Welke Marvel-schurk heeft de grootste kans om de nieuwe big bad van het MCU te worden?

Marvel neemt afscheid van Kang

De grootste reden voor het verwijderen van Kang uit de MCU is de acteur, Jonathan Majors. Majors is schuldig bevonden voor mishandeling en intimidatie. Dit heeft als gevolg gehad dat de acteur werd ontslagen door Marvels moederbedrijf Disney.

Maar ook voor de juridische problemen van Majors had Marvel al plannen om het karakter te verwijderen. Kang was een belangrijk onderdeel van Loki en de big bad in Ant-Man and the Wasp: Quantumania. De film zorgde flink tegenvallende resultaten en dus begon Marvel al met plannen om Kang te gaan vervangen.

Marvel schrapt Kang uit Avengers 5: wie wordt de nieuwe superschurk?
(Afbeelding: Disney)

Sinds Majors schuldig werd verklaard in december heeft Marvel maandenlang niks laten horen over de toekomst van Kang. We wisten een hele tijd niet of het karakter werd gerecast of verwijderd. Tot nu dus.

MCU’s big bad

Met Kang praktisch weg is er een plekje over als The Multiverse Saga super schurk. Maar welke Marvel karakters hebben de kracht en zijn intimiderend genoeg om deze titel op zich te nemen?

Doctor Doom

We beginnen bij de schurk die de meeste kans heeft om de nieuwe big bad te worden; Doctor Doom. Doom is een van de sterkste Marvel-schurken die er bestaat. Met zijn superkrachten en intelligentie is hij een sterke tegenstander.

En dan ben ik nog niet een begonnen over zijn andere krachten; energie- en elektriciteitsmanipulatie, beschermende schilden, dimensionaal reizen, het oproepen van demonen en ga maar door.

Marvel, mcu
(afbeelding: Marvel Comics)

Ook heeft Doctor Doom een grote kans door de introductie van The Fantastic Four in de MCU. Origineel is Doom een Fantastic Four-schurk. Ook is hij tot nu toe in iedere Fantastic Four-film voorgekomen. Marvel heeft genoeg mogelijkheden om Doom toe te voegen aan de MCU.

Galactus

Galactus, ook wel De Verslinder Van Werelden, zou ook goed passen als de nieuwe super schurk in het MCU. Hij is een van de bekendste en populairste Marvel-schurken die er bestaat en is het enige overlevende wezen van het vorige universum in Marvel. Hierdoor is hij een wezen met gigantische kosmische kracht geworden.

Galactus is een van de vijf noodzakelijke wezens voor het bestaan in Marvel. Door zijn kosmische kracht heeft hij meer krachten dan op te noemen, hij kan daarmee vrijwel alles bereiken. Dit maakt hem een supergrote dreiging voor de Avengers en misschien wek iets te groot.

Toch heeft Galactus wel een goede kans om in het MCU te komen. Zo wordt hij vaak vergeleken met Celestials, kosmische wezens die we al vaker zijn tegengekomen in de MCU. Ook heeft het karakter een connectie met de Fantastic Four. Eternals-schrijver Kaz Firpo heeft verder laten weten dat hij open staat voor een Eternals 2, met hierin een wereld-verslindende schurk.

galactus, marvel,
(Afbeelding: Marvel)

Mephisto

Mephisto is en karakter uit de Marvel-stripboeken. Ontstaan uit de corrupte energie van dode slechte goden, is Mephisto een wezen van puur kwaad. Mensen vergelijken Mephisto door zijn uiterlijk en kwaadaardige bestaan vaak met de duivel.

Mephisto heeft veel verschillende krachten waarmee hij de Avengers een moeilijke tijd zou kunnen geven. Zo is hij onkwetsbaar en kan hij met zijn magie alles maken wat hij wil. Ook kan hij zich transformeren en is hij supergoed in manipuleren. Hij is niet alleen fysiek, maar ook mentaal een grote uitdaging.

Mephisto zijn bestaan in de MCU is een van de oudste geruchten. Er zijn al jarenlang verschillende theorieën over hoe Marvel hem zou kunnen toevoegen.

Zo werd hij verwacht in Wandavision en Multiverse of Madness, Mephisto is namelijk de aartsvijand van Doctor Strange. Na veel gemiste kansen heeft Marvel nog steeds veel opties om Mephisto toe te voegen aan het MCU.

marvel
(afbeelding: Marvel)

Marvel’s beste vervangers

Er zijn nog veel meer sterke Marvel-schurken die de MCU zou kunnen toevoegen maar Doctor Doom, Galactus en Mephisto hebben de grootste kans. Ze hebben de kracht, het uiterlijk en de verhaalopties om goede MCU-schurken te worden.

Beyonder is ook een karakter waar fans over hebben gesproken. Hij komt in de strips voor het eerst voor in Secret Wars, dit is toevallig ook de naam van Avengers 6. Toch is Beyonder een te grote uitdaging voor de MCU nu, hij wordt vaak het derde sterkste karakter in heel Marvel genoemd.

De stap van Thanos naar Beyonder zou te groot zijn. De Avengers die we nu in de MCU hebben zouden dit gevecht niet op een geloofwaardige wijze kunnen winnen. De MCU kan zich beter eerst focussen op een iets minder sterke schurk voor Avengers 5, zoals Doctor Doom.

Vrienden, misschien wordt het tijd om ons zorgen te maken over Spider-Man 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen