Vergeten Marvel-series op Disney+ die toch pittig goed zijn

Films & Series Lucas van de Wetering 8 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Niet elke Marvel-titel op Disney+ is even gedenkwaardig. Sommige titels zijn goed, maar ook wel makkelijk te vergeten.

Marvel is een van de grootste franchises in de wereld, en is nog steeds verder aan het groeien. Waar het begon als een stripboek-franchise, kennen veel mensen Marvel nu ook door zijn films en series op Disney+. Met name titels uit het grote Marvel Cinematic Universe.

Maar niet ieder Marvel-project is even succesvol geweest. Sommige projecten zijn echt heel slecht. Er zijn echter ook goede projecten, maar gewoon niet zo gedenkwaardig.

Vergeten Marvel-series op Disney+

Er zijn een paar goede Marvel-series die iedereen altijd vergeet. Maar als je er tijd voor hebt, zijn ze zeker het kijken waard.

Marvel’s: The Defenders (2017)

The Defenders is een serie over een gelijknamig Marvel-team. De serie is een soort team-up tussen vier verschillende karakters uit vier verschillende Marvel tv-series die zich afspelen in hetzelfde universum. Dit zijn Daredevil (2015), Jessica Jones (2015), Luke Cage (2016) en Iron Fist (2017). Met de introductie van Daredevil in meerdere MCU-films speelt ook deze serie zich nu officieel af in het MCU.

Al kreeg de serie redelijke positieve feedback van critici, de serie werd heel slecht bekeken toen deze uitkwam op Netflix. Sindsdien is die naar Disney+ verhuist. Er wordt dan ook niet veel over de serie gepraat, want mensen vergeten dat het bestaat. Maar met een Rotten Tomatoes-score van 78% en een audience-score van 70%, is de Marvel-serie best prima.

Je hoeft de individuele series van de karakters niet per se te kijken, maar het kan wel helpen met het verhaal wat beter snappen. De belangrijkste serie is ook direct de slechtste; Iron Fist. The Defenders speelt zich een maand af na Iron Fist, plus de series hebben dezelfde vijand. Iron Fist is de slechtste van de vijf series met een 37% Rotten Tomatoes-score.

Marvel’s The Gifted (2017)

The Gifted is een Marvel-serie op Disney+ die zich, in tegenstelling tot The Defenders, niet afspeelt in het MCU. De serie gaat over Mutants, en speelt zich af in een alternatief universum waar de X-Men allemaal verdwenen zijn. En deze verdwijning heeft zeer negatieve gevolgen gehad voor de andere Mutants in de wereld. The Gifted heeft een Rotten Tomatoes-score van 79% en een publieksscore van 68%.

De serie gaat over een normale familie, die op gegeven moment moet vluchten. De twee kinderen in het gezin zijn Mutants, en dit universum zijn Mutants niet zo geliefd. Wanneer Andy, het jongste broertje, erg gepest wordt op een feest komen zijn krachten voor het eerst naar boven. En zijn krachten zijn nogal verwoestend.

Om de grens over te komen vraagt het gezin hulp van een ondergrondse Mutant-gemeenschap. Maar tijdens deze meeting gaat er van alles fout, waardoor de twee groepen nog even samen moeten werken. Want ze kunnen elkaars hulp zeker gebruiken. The Gifted op Disney+ is een super goede Marvel-serie, ook al heb je niks van de X-Men-films gezien.

Legion (2017) op Disney+

Legion is de best beoordeelde Marvel-serie op deze lijst. Met een Rotten Tomatoes-score van 91% en een publieksscore van 86%, is het raar dat weinig mensen de serie kennen. Legion op Disney+ is gebaseerd op een gelijknamige stripboekserie. Het gaat over een supersterke Mutant met een heftige mentale ziekte.

David Haller is in de Marvel-serie op Disney+ op jonge leeftijd al gediagnosticeerd met schizofrenie. Sinds deze constatering is hij al in meerdere psychiatrische ziekenhuizen geweest. Maar David begint erachter te komen dat er misschien meer met hem aan de hand is dan alleen zijn mentale stoornis.

Legion op Disney+ heeft drie seizoenen, waarvan het laatste seizoen uitkwam in 2019. Alle drie de seizoenen hebben een individuele Rotten Tomatoes-score van 90% of meer. Legion is een goede keuze als je een Marvel-serie wilt kijken die niet afhankelijk is van allerlei crossovers en extra karakters.

2017 bleek het jaar te zijn van goede, maar vergeten Marvel-series. Alle drie de series kwamen namelijk uit in 2017. Als je tijd hebt om de series te kijken zijn ze allemaal aanraders, maar Legion is stiekem wel de beste. Alle besproken Marvel-series zijn te bekijken op Disney+.

Netflix zal risico’s moeten nemen tijdens het tweede seizoen van One Piece

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen