De sterke superkracht die nog niet bestaat in Marvel’s MCU

Films & Series Lucas van de Wetering 13 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De superkracht hydrokinese bestaat al een langere tijd in Marvel, maar is nog nooit voorgekomen in de MCU-films. Wanneer gaan we deze verwoestende kracht eindelijk zien?

De stripboeken van Marvel hebben nu al meerdere keren de kracht van hydrokinese laten zien, maar het MCU blijft de superkracht nog afwezig. Maar deze afwezigheid van water manipulatie is niet helemaal vreemd.

Er zijn namelijk niet veel Marvel-personages die hydrokinese beschikken. En ook al beschikt iemand er wel over, dan hebben de strips laten zien dat het geen simpele kracht is om onder controle te houden. Maar wanneer dit wel lukt, is de kracht mega verwoestend.

Hydokinese in Marvel

Controle hebben over water klinkt misschien niet zo indrukwekkend of sterk als je het vergelijkt met krachten zoals laserogen en supersterkte, maar het is krachtiger dan je denkt. Zo bestaan de aarde en het menselijk lichaam grotendeels uit water. Dat kan allemaal gebruikt worden door iemand met hydrokinese.

De Marvel-stripboeken hebben al meerdere keren laten zien dat sterke superhelden zoals The Hulk of The Thing uitgeschakeld kunnen worden door de waterkrachten. Zo haalt Sangre The Thing neer door een waterbubbel om het hoofd van The Thing te maken, waardoor hij niet kan ademen. En dit is pas één voorbeeld.

De sterke superkracht die nog niet bestaat in Marvel's MCU
(Afbeelding: 20th Century Fox)

Hydrokinetieke superhelden

Er zijn slechts een paar personages in Marvel die hebben bewezen dat ze de kracht hebben om water te manipuleren. En nog minder van deze personages zijn ook daadwerkelijk bekende personages bij het publiek dat geen stripboeken leest.

Een van de hydrokinetieke Marvel-personages die wel bekend is bij het publiek, is Storm. Deze heldin staat niet per se bekend om haar watermanipulatie, maar ze is er wel heel goed in. Ook personages zoals Iceman, Hydro-Man en Wave beschikken ook over de kracht van watermanipulatie.

Hydrokinese zou een mooie en interessante kracht zijn voor Marvel om toe te voegen aan het MCU. Hier hebben ze de ruimte voor met de release van The Fantastic Four dit jaar. Een van deze schurken bezit namelijk over hydrokinese, dus hij zou zomaar in de film voor kunnen komen.

Star Wars lijkt spijt te hebben van onnodige verandering in The Mandalorian

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen