Deze superschurk is zo heftig dat Marvel haar niet in de MCU durft te stoppen

Films & Series Jeroen Kraak 19 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Marvel kan qua content putten uit onnoemelijk veel strips. Er zijn dan ook veel karakters die we nog niet terug hebben gezien op het witte doek. Een van de schurken lijkt zo controversieel voor Disney dat dit ook nooit het geval zal worden.

Phase 3 van het MCU was tot nu toe het hoogtepunt voor Marvel. Bijna alle films kregen geweldige cijfers van zowel fans als critici. De rode draad in de content was natuurlijk Thanos. Die superschurk wilde een flink deel van de populatie laten verdwijnen.

Marvel laat gat vallen met Thanos

We zijn nu langzaam in de tijd van Kang the Conqueror beland, die Thanos moet opvolgen als nieuwe superschurk die de aarde en alle andere planeten in het MCU bedreigt. Toch is er misschien wel een verschrikkelijkere bad guy, die we helaas (nog) niet gaan zien. De reden: deze is waarschijnlijk te controversieel voor Disney.

Deze slechterik is de zogenaamde Goddess. Het is een van de twee karakters die gecreëerd is door Adam Warlock (die je wellicht kent uit Guardians of the Galaxy Vol 3) die al het goede en kwade uit zijn lichaam verdreef om de Infinity Gauntlet te kunnen dragen. Ondanks dat de Goddess voor al het goede staat, blijkt ze het toch niet zo goed voor te hebben met iedereen. Ze wil alles uitroeien wat in haar ogen kwaadaardig is en dat was volgens haar al het leven.

Deze superschurk is zo controversieel dat Marvel haar niet in het MCU durft te stoppen
Juist omdat het Infinity verhaal de meest succesvolle periode voor Marvel is, zou het niet een heel raar idee zijn om daar naartoe terug te keren. De Goddess zou dan een ideale oplossing superschurk zijn aangezien deze ondanks haar goedbedoelde intenties nog verschrikkelijker is dan Thanos.

Disney lijkt het niet aan te durven met The Goddess

Toch lijkt de Goddess niet iets te zijn waaraan Marvel (en vooral Disney) zich aan wil branden. De naam alleen al van het karakter kan het in verband leggen met religie. Bovendien was een van haar belangrijkste krachten dat ze mensen kon hersenspoelen en dit was makkelijker te doen bij spirituele mensen. Zij hingen dan de religie van de Goddess aan, terwijl mensen die dat niet deden gezien werden als ketters.

Marvel werd in 1939 opgericht als Timely Publications. Het is een iconische uitgever van stripboeken over superhelden zoals Spider-Man, X-Men, Iron Man en de Avengers. De creatieve revolutie onder leiding van Stan Lee in de jaren ’60 bracht een nieuw tijdperk met complexe karakters en wereldwijde bekendheid. Het is nu een multimedia-imperium met films en tv-series met Disney als eigenaar.

Met helaas voorbeelden van extremisme uit de hedendaagse samenleving, is het dus vrij controversieel om die Marvel-superschurk naar het witte doek te brengen. In de MCU-verhalen speelt geloof dan ook nooit echt een rol bij daden. Het wordt hooguit als een achtergrond gebruikt zoals bijvoorbeeld Ms. Marvel. Disney wil dan ook nooit dat iemand zich beledigd voelt, zelfs als het bijvoorbeeld een fictieve religie. Deze kan namelijk een negatieve boodschap over religie an sich geven.

Omdat Adam Warlock nu in het MCU zit, is het wellicht toch mogelijk om The Goddess naar het witte doek te brengen. Het ligt dan wel in de verwachting dat de schurk dan echt compleet aangepast moet worden. Zo neemt niemand er aanstoot aan. Hoewel The Goddess verbonden lijkt met de Infinity Gaunlet en deze is vernietigd, zou het verhaal rondom het karakter sowieso al moeten worden aangepast. Maar goed, dit is iets voor de toekomst. Nu moeten we het voorlopig doen met de Kang-dynastie.

@wantnl

Het innerlijke kind komt als een gek naar boven tijdens IFA 2023 #ifa2023 #ifa23best #techtok #optimusprime #buzzlightyear #robosen

♬ origineel geluid – WANT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen