May The 4th: Star Wars-gadgets waar elke fan van droomt

Gadgets Lucas van de Wetering 4 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Het is weer May The 4th en dat bekent onder andere dat het Star Wars dag is. Dit zijn de gadgets die elke Star Wars-fan moet hebben.

Het is vandaag weer 4 mei en dat bekent onder andere dat het internationale Star Wars-dag is. Op May The 4th staat het in de popcultuur-wereld helemaal in het teken van de geliefde ruimteoorlog franchise.

En wat past er beter bij een franchise met high tech-wapens en ruimtereizen dan lekkere gadgets? Er zijn in de echte wereld al genoeg gadgets gemaakt die geïnspireerd zijn op de popcultuur-franchise. Maar deze gadgets zijn toch echt wel must-haves voor Star Wars-fans.

Must-have Gadgets voor Star Wars-fans

Dit zijn de beste gadgets die je bijna wel moet hebben als Star Wars-fan, en anders staan ze sowieso nog wel op je verlanglijstje.

Lightsaber

Lightsabers zijn verreweg de populairste en meest bekende wapens uit de hele Star Wars-franchise. Veel Star Wars-fans willen al sinds die eerste film uit de franchise die ze zagen, een echte lightsaber hebben. Een echte werkende lightsaber is misschien onmogelijk, en gevaarlijk, maar je er zijn genoeg alternatieven. Zo beginnen de prijzen voor een goede lightsaber die je in huis kunt halen al rond de 100 euro, en kunnen ze oplopen tot 500 tot 1000 euro.

Er bestaan genoeg lightsaber-replica’s die een perfect pronkstuk zijn voor fans. Zo zijn ze gemaakt van metaal, maken ze geluid en geven ze licht. Bij de meeste lightsabers kun je ook nog eens de soundeffects en kleuren veranderen. RGB-lightsabers hebben een licht onderaan de pvc-buis dat zorgt voor een simpel licht. Maar als je heel fancy wilt doen, kun je een Neopixel lightsaber halen. Hier zit een ledstrip in de buis zelf die ervoor zorgt dat je prachtig licht door je hele lightsaber heen hebt. Met een Neopixel heb je ook allemaal vette animaties voor je lichtjes.

May The 4th be With You: Star Wars-gadgets die elke fan moet hebben
(Afbeelding: Kenjosabers)

Lego

Lang niet elke gadget hoeft high-tech te zijn. Lego is ook een prachtig voorbeeld van een gadget die perfect is voor Star Wars-fans. Star Wars is een van de grootste Lego-thema’s die er bestaan. Er zijn honderden verschillende sets en er worden nog steeds nieuwe gemaakt.

Lego Star Wars-sets zijn al verkrijgbaar vanaf een tientje, maar dan heb je wel een kleine set die vooral is gemaakt om mee te spelen. Voor ongeveer 60 tot 100 euro kun je al mooie sets vinden om neer te zetten, de Lego Star Wars helmen-serie is hier een goed voorbeeld van. Maar als je echt veel geld hebt om te spenderen, kun je altijd kiezen voor de UCS-sets. Dit zijn gigantische Star Wars-sets waar je ongeveer 500 euro aan kwijt bent. De UCS-Millennium Falcon is een van de beste sets die er bestaat.

Dit zijn de duurste LEGO-sets die je op dit moment kan kopen
(Afbeelding: LEGO)

Star Wars elektronica

Je hebt ook genoeg Star Wars elektronica op de markt, voor allerlei verschillende prijzen. Dit kan verschillen van een toaster, tot een popcornmachine. De mogelijkheden zijn eindeloos. De meeste items kan je halen op sites zoals Amazon en daar ben je gemiddeld 50 euro aan kwijt.

De Millennium Falcon wafelmaker is misschien wel een van mijn favoriete Star Wars elektronica-items. De wafelmaker ziet er niet alleen uit als de Millennium Falcon, maar de wafels die je maakt, krijgen ook deze vorm. Andere voorbeelden zijn een Death Star Popcornmaker en een R2D2-toaster.

May The 4th be With You: Star Wars-gadgets die elke fan moet hebben
(Afbeelding: Amazon)

Droids

In het Star Wars universum zijn er genoeg geliefde droids. Een paar voorbeelden zijn R2D2, C3PO en recentere droids zoals BB8 en BD1. Maar je hebt geluk, want je kunt ook gewoon je eigen droid in huis halen. En je hoeft hem niet zelf te bouwen zoals Anakin Skywalker dat deed.

Online kun je veel droids en robots vinden die gebaseerd zijn op die uit Star Wars. Soms zijn ze gewoon om neer te zetten, maar je hebt er ook een paar tussen die daadwerkelijk kunnen bewegen en geluid kunnen maken. Ook hier is er een groot verschil in prijzen, maar je kunt ze al redelijk goedkoop scoren.

May The 4th be With You: Star Wars-gadgets die elke fan moet hebben
interactieve D-O (Afbeelding: Amazon)

Star Wars helmen

Zie je jezelf niet echt als een Jedi en is een lightsaber niks voor jou, dan kan je ook een clone trooper of Mandalorian worden. Er zijn online allerlei vette replica-helmen te vinden van een heleboel verschillende personages. En ze zijn nog best te betalen ook.

Je hebt helmen van bekende karakters zoals Captain Rex, Boba Fett, Darth Vader, maar ook van normale clone troopers en stormtroopers voor als je simpelweg wil aansluiten bij een sterkere macht zoals de Republic of The Empire. Voor een Black Series-helm met fantastische kwaliteit ben je gemiddeld 120 euro kwijt, soms wat meer, soms wat minder. Maar als je het geld hebt, zijn ze het absoluut waard.

May The 4th be With You: Star Wars-gadgets die elke fan moet hebben
Captain Rex Helm Replica (Afbeelding: Amazon)

Er zijn natuurlijk ook genoeg andere manieren om te laten zien dat je fan bent van Star Wars, zoals met T-shirts of posters. Ook mag je altijd een geheime fan zijn van de franchise. Fijne Star Wars-dag en May The 4th be With You!

5 Lego Star Wars-sets waar we deze zomer halsreikend naar uitkijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen