Vergeet Margot Robbie en Cillian Murphy: dit is de best betaalde acteur van 2023

Films & Series Lucas van de Wetering 7 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Met de successen van Barbie en Oppenheimer zou je verwachten dat Margot Robbie en Cillian Murphy het afgelopen jaar het meeste geld hebben binnengehengeld. Er is echter een opvallende Netflix-acteur die met de eer (en de pegels) er vandoor gaat.

2023 was een groot jaar voor veel verschillende acteurs. Zo werden Margot Robbie en Cillian Murphy misschien wel dé bekendste filmgezichten van het jaar. Dit kwam natuurlijk door hun rollen in Barbie en Oppenheimer. Ook hun collega’s Ryan Gosling en Robert Downey Jr. veel lof voor hun rollen in deze films.

Verder is Tom Cruise nog zo populair als altijd. In 2023 kwam hij met de volgende film in de Mission Impossible reeks: Dead Reckoning, ookal deed deze film het niet zo goed qua opbrengst. Maar er is een acteur die meer verdiend heeft in 2023 dan alle acteurs die hiervoor benoemd zijn.

Netflix en Adam Sandler

Forbes heeft zijn jaarlijkse lijst uitgebracht waarop de meest betaalde acteurs van 2023 staan. En dit jaar was de topverdiener niemand minder dan Adam Sandler. Hij heeft in 2023 maar liefst 73 miljoen dollar verdiend. Hij stond hiermee ver boven de competitie. Margot Robbie, wie op de tweede plek staat, kon 59 miljoen dollar bijschrijven. Cruise, Gosling en Damon eindigde op de derde, vierde en vijfde plek.

Er was één groot verschil tussen Adam Sandler en de andere acteurs uit de top vijf dit jaar; Netflix. Adam Sandler heeft dit jaar in vier verschillende Netflix-films gespeeld, terwijl de rest van de acteurs vooral in films hebben gespeeld met traditionele release. De Netflix-films waar Sandler in 2023 in gespeeld heeft zijn; Murder Mystery 2, Leo, You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah en de recente film Spaceman.

Vergeet Margot Robbie en Cillian Murphy: dit is de bestbetaalde acteur van 2023
(Afbeelding: Netflix)

Dit is de eerste keer dat Adam Sandler de meest betaalde acteur is, sinds hij 47 miljoen dollar verdiende met Punch Drunk Love en Mr. Deeds, en het komt grotendeels door Netflix. De streamingsdienst had in het eerste halfjaar al 500 miljoen bekeken uren met alleen Sandler zijn films. Dit was genoeg om Margot Robbie te verslaan, terwijl ze succes pakte met Barbie, Asteroid City en haar productie-rol in Saltburn.

Meest betaalde acteurs

Sandler is niet de eerste acteur die dankzij Netflix de eerste plaats heeft aangetikt op de Forbes-lijst. In 2022 stond Tyler Perry op de eerste plek dankzij de releases van A Jazzman’s Blues en A Madea Homecoming op Netflix. Het is duidelijk dat Netflix genoeg geld heeft om uit te geven aan de acteurs die ze inhuren.

De rest van de 2023 Forbes-lijst stond vooral vol met acteurs die gespeeld hebben in theatrale releases. Zo waren DiCaprio en Scorsese hoog op de lijst te vinden, samen met acteurs zoals Statham, Affleck en Denzel Washington. Maar dit maakt Sandler zijn prestatie alleen maar indrukwekkender. De afgelopen jaren laat zien dat Netflix-films de manier zijn naar de titel van meest-betaalde acteur.

Hoe Netflix en Adam Sandler de carrière van deze actrice vernielen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen