iPhone en Android: dit waren de populairste smartphones van 2023

Smartphones Lucas van de Wetering 8 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De lijs van de meest populaire smartphones van 2023 is uit. Spoiler: de iPhone domineert de lijst volledig.

Apple heeft Samsung in 2023 voor het eerst in ongeveer 10 jaar ingehaald als nummer één smartphone fabrikant. Maar wat waren nou de top 10 populairste smartphones van het afgelopen jaar? Wij nemen het met je door.

De top 10 bestaat voornamelijk uit Apple. Zeven zijn namelijk iPhones. Maar welke weet de toppositie te veroveren? Het is misschien niet diegene die je verwacht.

De populairste smartphones van 2023

Het enige andere merk dat in de lijst voorkomt, is Samsung. Toch doet Apple het minder goed dan het voorafgaande jaar. In 2022 waren dit acht smartphones van de tien.

De iPhone 14 Pro Max was het afgelopen jaar de de populairste telefoon, met als close second de iPhone 15 Pro Max. Het is opvallend dat de eerste en tweede plek slechts met één miljoen smartphones verschilt, aangezien de iPhone 15 Pro Max maar 3 maanden de tijd had om dit te behalen.

Hoe zit het met Android?

De meest populaire Android-smartphone is de Samsung Galaxy A14, de 4G-versie welteverstaan. Deze telefoon staat op plek 6, boven de iPhone 15 en 15 Pro.

Het is interessant om te zien dat de 4G-variant meer verkocht is dan de 5G-variant. Blijkbaar besparen mensen liever op internetsnelheid dan dat ze meer betalen voor 5G. Ook de Samsung A54 en A14 (5G) staan op de lijst, op de achtste en negende plaats in het lijstje van de populairste smartphones.

Het is opvallend dat er geen andere merken naast Apple en Samsung op de lijst staan. Smartphones van Xiaomi en OnePlus ontbreken, terwijl deze merken tot en met 2021 eigenlijk vast op dit soort lijsten voor te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen