Je verstopte neus is met deze oefening binnen een minuut over

Rutger Houweling 26 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Verkouden zijn is door die verstopte neus ontzettend vervelend, maar voor veel mensen geen reden om niet naar school of naar werk te gaan. Als je eenmaal op kantoor zit ben je constant je neus aan het ophalen. Dit kan al afleidend werken voor je collega’s, maar meestal zorgt het er ook voor dat je moet hoesten of niezen. Dat trekt natuurlijk helemaal de aandacht. Je kunt als oplossing een doos tissues op je bureau zetten of een neusspray kopen, maar vaak is dit toch niet helemaal de oplossing. Wat je het beste kunt doen is deze stappen volgen waardoor je neus binnen één minuut niet meer verstopt is.

Het heet de Buteyko-oefening en volgens Russische doktoren was het succesvol bij 85 procent van de proefpersonen. Als jij dus ook van je verstopte neus afwilt is dit wat je moet doen. Ga rechtop zitten op een stoel die voorkomt dat je onderuit zakt. Sluit je mond en probeer door je neus te ademen. Knijp je neus dicht nadat je rustig uitademt. Houd je adem in en schud je hoofd op en neer. Begin weer met ademen door je neus op het moment dat je geen lucht meer hebt, maar breng jezelf hierbij uiteraard niet in gevaar.

Je zult als het goed is al merken dat je neus iets minder verstopt is. Heb je nog niet het gewenste resultaat behaald? Herhaal de oefening dan nog een paar keer tot je weer prima adem kunt halen door je neus. Deze oefening schijnt erg succesvol te zijn, maar als jij echt goed verkouden bent zal het verschil helaas niet snel merkbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen