Met deze truc kom je erachter welke routes je in Google Maps allemaal hebt genomen

Elektrische auto's Rutger Houweling 14 aug 2014
Leestijd: 1 minuut

Als je in het bezit van een Google-account bent en je gebruikt regelmatig Google-apps dan is de kans groot dat er data van je bezochte locaties is opgeslagen. En daar kun je eenvoudig achterkomen. Om te beginnen moet je met je Google-account inloggen. Vervolgens ga je naar deze speciale Google Maps-website om te checken welke routes jij de afgelopen tijd hebt afgelegd.

Om het één en ander te zien kun je het beste iets terug in de tijd gaan en een periode van dertig dagen kiezen. De meeste data is waarschijnlijk van Google Maps die door je telefoon is opgeslagen. Dit zijn bijvoorbeeld de routes van hoofdredacteur Rutger Houweling die hij in april in Amsterdam aflegde.

 
Kun je geen data van jouw routes vinden? Dit kun je als positief zien, want dan heb jij Google waarschijnlijk geen toestemming gegeven om via apps toegang tot jouw locatiegegevens te krijgen. Heb je dit wel aanstaan, maar wil je dat Google bepaalde data verwijderd? Zoals je op bovenstaande afbeelding ziet kun je aan de rechterkant aangeven of de volledige geschiedenis moet worden verwijderd. En via deze instructiepagina kun je je locatie-instellingen wijzigen. Tip: als je je routes wilt blijven volgen, maak er eens prachtige kunstwerken van. Zoals deze vrouw met haar hardlooproutes doet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen