Dit vind Meta CEO Mark Zuckerberg van de Apple Vision Pro

Gadgets Mark Hofman 14 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Meta CEO Mark Zuckerberg heeft de Apple Vision Pro op z’n hoofd gehad en heeft zo zijn bedenkingen bij de concurrent van zijn eigen Quest 3.

Nu de Apple Vision Pro uit is weten we, nadat we hem zelf tijdens WWDC 2023 in Cupertino als demo mochten gebruiken, hoe de Mixed Reality-bril van ome Tim het in de praktijk doet. Er zijn positieve geluiden, er zijn negatieve geluiden. En die laatste zijn ook afkomstig van Meta CEO Mark Zuckerberg (je verwacht het niet).

In een video op Instagram geeft hij zijn mening over de Vision Pro. Hoewel hij hier en daar valide punten heeft, is het goed om te begrijpen dat dit misschien wel de minst objectieve review is die ik in mijn leven heb gezien. De reden: de Zuck verkoopt zelf een brilletje genaamd de Quest 3. En die is natuurlijk vele malen beter dan het werk van Apple, volgens de beste man.

Mark Zuckerberg over de Apple Vision Pro

In de video, die overigens gefilmd is met de camera van de Meta Quest 3, heeft Mark Zuckerberg welgeteld drie positieve dingen te melden over de Apple Vision Pro. De mixed-reality headset “die zeven keer duurder is“, heeft bijvoorbeeld fantastische eyetracking. Dusdanig goed dat de functie, die in de Quest Pro zat, teruggehaald gaat worden door Meta.

Verder spreekt de CEO over de hogere resolutie van de beeldschermen en de fijne interface, maar weerlegt die positiviteit direct met een scheutje azijn. Hij heeft het over het feit dat de consument te veel inlevert voor die beeldkwaliteit (goed punt) en dat de interface dan wel weer drama is met invoer.

De Meta Quest 3 is verder 120 gram lichter, heeft een betere oplossing voor de batterij, een hogere helderheid, een betere field of view, betere bediening, en veel betere content. Ja, als je het Meta CEO Mark Zuckerberg vraagt is zijn eigen product dus vele malen beter dan dat van Apple.

Niet heel gek, want de AR/VR-bril van zijn bedrijf is 2800 euro goedkoper dan de Vision Pro. Een betere prijs/kwaliteit-verhouding is dus niet heel erg lastig te behalen. “Het is niet alleen de beste deal, maar ook daadwerkelijk het beste product”, zegt de Zuck vervolgens.

Wat is de Meta Quest 3 van Mark Zuckerberg?

Zeven keer goedkoper, minimaal 549,99 euro (699 euro is de beste optie). Maar wat is de Meta Quest 3 waar Mark Zuckerberg het over heeft precies? Nou, het is een VR-bril die je, in tegenstelling tot de Apple Vision Pro, op dit moment wél in Nederland kunt kopen.

Het is een AR/VR-bril die je kunt gebruiken om games te spelen of films te kijken, maar ook om dagelijkse taken zoals werken via de browser kunt uitvoeren. De bril werkt op basis van twee controllers die je in je handen hebt.

Coolblue brengt je in nieuwe realiteit met korting op Meta Quest 2
(Afbeelding: Adria Garcia Sarceda)

Er zijn wat klachten over de comfort van de bril te vinden, maar over het algemeen scoort de Meta Quest 3 heel erg goed onder techliefhebbers. Beter dan de Apple Vision Pro op dit moment die simpelweg veel te duur is.

Het verschil tussen de twee brillen zitten hem vooral op het gebied van beeldkwaliteit. Dat heeft Apple simpelweg veel beter onder de knie, wat Meta CEO Mark Zuckerberg zelf ook benadrukt.

Onze ervaring met de Apple Vision Pro

De beeldkwaliteit van de Apple Vision Pro evenaren of zelfs verbeteren is ook wel een beetje een onmogelijke taak. Vorig jaar kreeg ik, tijdens mijn bezoek aan WWDC 2023, de kans om de mixed reality-bril van Apple alvast te proberen.

Mijn reactie? Die check je in onderstaande video:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen