Minder geld kwijt in de Mac App Store

Apple Statenweg 6 jan 2011
Leestijd: 1 minuut

De Mac App Store is inmiddels al weer enkele uren onder ons. Na de lancering viel gelijk op dat een aantal vooraanstaande applicaties een stuk lager geprijsd is dan voorheen.

Om te beginnen is daar Aperture. Dit semi-professionele programma van Apple voor fotobeheer en -bewerking wordt in de Mac App Store aangeboden voor €62,99. Dat is stukken minder dan de €199 die je moest neertellen toen de software nog in een doosje per post bezorgd werd.

Pixelmator, dat een lichtgewicht alternatief is voor Photoshop, heeft in de Mac App Store eveneens een kleiner prijskaartje (€23,99 en niet langer €54,95). Ook Apple Remote Desktop is flink goedkoper.

De applicaties uit iLife ’11 en iWork ’09 zijn voortaan los aan te schaffen tegen een wat lagere prijs. Dit scheelt wanneer je niet geinteresseerd bent in het hele pakket. Heb je een app eenmaal gekocht, dan kun je deze op al je Macs installeren. Hierdoor verdwijnt de noodzaak om een (duurder) Family Pack aan te schaffen.

Met de aantrekkelijke prijzen zullen (impuls)aankopen gestimuleerd worden. Het verdienmodel is blijkbaar meer gericht op een hoge afzet in plaats van een hoge prijs. Uiteraard betekent de Mac App Store ook meer directe concurrentie en zijn er lagere kosten voor verpakken, verzenden, etc.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen