Mini brengt nieuwe Aceman op de markt met een gratis… hond?

Elektrische auto's Jeroen Kraak 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Mini introduceert zijn nieuwe elektrische auto: de Aceman. Maar dat is niet alles, bij de auto krijg je een gratis hond.

Mini heeft op de Beijing Auto Show de nieuwe Aceman geïntroduceerd. Deze elektrische auto zit tussen de Cooper en Countryman in: zowel qua prijs als grootte.

Maar als je dit model koopt blijft het niet alleen bij het voertuig, je krijgt er een harige vriend bij. Nou ja, een soort van.

Dit is de nieuwe elektrische auto van Mini

Mini noemt de nieuwe Aceman de eerste crossover in het premium segment voor kleine auto’s. De elektrische auto is rond de 4 meter lang en 1,75 meter breed, maar is van binnen ruimer dan je denkt. Er kunnen dan ook vijf man in.

bij de nieuwe Mini Aceman heb je de keuze uit verschillende motoren en accu’s. Het instapmodel heeft een 42,5 kWh-batterij (310 kilometer actieradius) en een motor met 186 pk. Daarnaast is er ook een SE-versie met 221 pk en een 54,2 kWh-accu (406 kilometer actieradius).

Mini's nieuwe elektrische auto heeft altijd een hond aan boord
De binnenkant van de Aceman. (Afbeelding: Mini)

Een gratis hond erbij

De binnenkant van de Aceman is flink aangepakt door Mini. zo zit er een rond 8.4-inch OLED-scherm op het met stof beklede dashboard. De klassieke schakelaars van Mini mogen uiteraard niet ontbreken in het model, zodat het ondanks alle nieuwigheid toch vertrouwd aanvoelt.

Qua bediening is het nu de eerste elektrische auto van Mini met een volwaardige stemassistent in de vorm van een hond. Als je ‘Hey Mini’ roept verschijnt Spike op je scherm. Een groot voordeel: je hoeft ‘m niet te voeren.

Met Spike bedien je navigatie, neem je telefoontjes op en bestuur je je entertainmentsysteem van je elektrische auto. Daarnaast leert het systeem ook je gedragspatronen om je nog beter tot dienst te zijn. Zo kan hij automatisch je raam naar beneden doen als je bij een slagboom aankomt van een parkeergarage.

De goedkoopste versie van de elektrische auto kost je 38.990 euro. Hiermee kom je dus in aanmerking van SEPP-subsidie, waardoor de prijs zakt naar 36.040 euro. Van de andere Mini-variant is nog geen prijs uit de doeken gedaan.

2024 is hét jaar om nog een tweedehands elektrische auto te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen