Missie Spider-Man 2 verklapt Insomniac’s plannen voor DLC

Games Sam Dille 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Marvel’s Spider-Man 2 heeft, net als zijn voorgangers, verschillende missies die je kunt verkennen in de open wereld van de game. Eén daarvan is misschien de voorloper van de nog aan te kondigen DLC van de game.

Hoewel Marvel’s Spider-Man: Miles Morales uit 2020 geen DLC had, had de eerste titel in de serie, Marvel’s Spider-Man uit 2018, dat wel. Ontwikkelaar Insomniac Games zou dus zomaar een vervolg van de game in petto kunnen hebben. En daar kunnen we natuurlijk niet op wachten.

Pas op: dit bericht bevat spoilers 

Als het aan ons ligt, wordt dit de nieuwe DLC van Spider-Man 2

In een van de zijverhalen van Spider-Man 2 gaat Yuri Watanabe de strijd aan met een sadistische sekte genaamd ‘The Flame’. Dit gebeurt direct na de gebeurtenissen in The City That Never Sleeps. Door het toedoen van Yuri overleed een andere officier. Daarom nam Yuri in Spider-Man 2 een alter-ego aan, Wraith.

Wraith vindt het niet erg om boeven te doden. Ze ligt liever wakker van één persoon die ze heeft vermoord, dan van alle mensen die ze niet heeft gered. Peter is het daar niet mee eens en wil liever geen dodelijk geweld gebruiken. Maar uiteindelijk werken ze toch samen. Yuri kiest er zelfs voor om Peter te redden in plaats van de sekte achterna te gaan.

Yuri heeft beloofd om de resterende leden van The Flame op te sporen. In Spider-Man 2 is dat nog niet gebeurd. Misschien kunnen we dus wel haar verhaal verkennen in een nieuwe DLC. Het zou te gek zijn om als Wraith te spelen en het einde van haar strijd met The Flame te zien.

Zo scoor je de PlayStation 5 het goedkoopst tijdens Black Friday
Spider-Man en Wraith (Afbeelding: Insomniac Games)

Dan zien we ook meer van dit personage

In Marvel’s Spider-Man 2 ontdekt Peter dat de slechterik achter The Flame niemand minder is dan Cletus Kasady, ook bekend als Carnage. Kasady heeft aan het einde een symbioot van Oscorp bemachtigd en kondigde aan dat er een bloedbad zal plaatsvinden.

Veel kijkers hadden kritiek op de film Venom: Let There Be Carnage, uit 2021. Kasady werd volgens mensen minder kwaadaardig neergezet dan in de originele strips, zodat de film een Pegi-13-rating zou krijgen. Het zou daarom interessant kunnen zijn voor de makers om in een eventuele DLC het personage Carnage beter neer te zetten dan in de film.

Hoewel het hoofdverhaal van Marvel’s Spider-Man 2 compleet is en op zichzelf kan worden genoten, zal elke DLC een geweldig zijspoor zijn om verder te ontdekken. En het kan misschien wel tot nieuwe ideeën leiden voor Marvel’s Spider-Man 3. Hopelijk krijgen we binnenkort meer informatie.

Spider-Man 2 is het perfecte vervolg op de perfecte superheldengame

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen