Mobiel internet T-Mobile blijft onbeperkt

Apple Koen van Tongeren 17 aug 2010
Leestijd: 2 minuten

T-Mobile blijft mobiele data-abonnementen verkopen met onbeperkt internet. Dat laat het bedrijf weten tegenover Webwereld. Op zich weinig schokkend nieuws, ware het niet dat concurrenten KPN en Vodafone nog dit jaar willen stoppen met onbeperkte data-bundels. Beiden hadden al een fair-use policy op het ‘onbeperkt’ gebruik van mobiele data, maar zelfs daarmee is de groei niet bij te houden en zien KPN en Vodafone zich genoodzaakt om een limiet op het gebruik binnen een bundel te stellen. Ga je er overheen, dan betaal je extra per MB.

T-Mobile woordvoerder Henny van der Heiden heeft (natuurlijk) geen goed woord over voor de maatregelen van KPN en Vodafone. Volgens hem zijn databundels een belemmering voor het gebruik van mobiel internet. Het bedrijf heeft daarom geen concrete plannen om onbeperkt internet af te schaffen, of zelfs een fair-use policy in te stellen.

Na alle kritiek die T-Mobile de afgelopen jaren te verduren heeft gehad, wordt het tijd om het bedrijf nu eens op een voetstuk te zetten. Als geen ander heeft het T-Mobile netwerk de druk gevoeld van explosief groeiend internetgebruik. De iPhone was daarbij de grootste schuldige. In plaats van zich hiervoor in te dekken is gekozen om te investeren in het netwerk om zo de groei aan te kunnen.

KPN zegt dat mobiel internet volwassen is geworden en daarmee een onbeperkt model ontgroeid is. Hoe zit dat dan met onze breedband verbinding thuis? Daarbij begonnen providers met limiet-modellen, maar inmiddels mag vrijwel elke breedbandverbinding onbeperkt gebruikt worden. T-Mobile heeft duidelijk iets door wat bij KPN en Vodafone nog niet geland is. Namelijk dat ons online leven langzaam verschuift van vast naar mobiel. Een telefoon waarmee je ‘gewoon’ wil kunnen videobellen, muziek en Apps downloaden, online games spelen en streaming video bekijken kan nu eenmaal niet gebonden zijn aan limieten, net zoals je verbinding thuis.

OMT’s conclusie is dan ook: chapeau voor T-Mobile en een corrigerend vingertje voor KPN en Vodafone. Wie in deze tijd nog met datalimieten durft aan te komen, heeft weinig begrepen van de ontwikkelingen op de mobiele markt in de afgelopen jaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen