Motorola tovert Android-smartphone om tot krankzinnige armband

Smartphones Mark Hofman 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

In samenwerking met moederbedrijf Lenovo heeft Motorola voor de tweede keer in zeven jaar een buigbare Android-smartphone laten zien. Het zogeheten Adaptive Display Concept was misschien wel hét hoogtepunt van Lenovo Tech World 2023 (Austin, Texas).

Is het tijd om de opvouwbare smartphone te vergeten of gaan we naar de absolute endgame voor smartphones zoals we ze vandaag de dag kennen?

Motorola buigt Android-smartphone om je pols

Het prototype van Motorola bestaat uit een 6,9-inch OLED-beeldscherm dat kan buigen. Het gaat hierbij om een zogeheten pOLED-scherm met een Full HD Plus resolutie (2228 x 1080 pixels). Ja, en dus ultieme flexibiliteit.

Middels de buigbaarheid is het dus mogelijk om een telefoon rechtop te zetten, als een soort van toegangspoort te gebruiken en hem als krankzinnige armband te dragen.

Persoonlijk zie ik het als een smartwatch met een veel groter beeldscherm. Al is dat 6,9-inch scherm niet volledig te gebruiken, want er blijft uiteindelijk 4,6-inch over als je hem ook echt als armband gebruikt.

Er gaat geen extern scharnier gepaard met het ontwerp, want de Android-smartphone bestaat uit slechts een beeldscherm. Daar moeten we het mee doen, want Motorola en Lenovo laten niet veel meer los over de hardware.

Verhaal uit 2016 krijgt vervolg

Motorola en Lenovo doen dit trucje niet voor het eerst. In 2016 maakten we voor het eerst kennis met een buigbare smartphone van de twee merken. Al was dat allesbehalve indrukwekkend te noemen.

Dat model kon alleen om je pols buigen, maakte daar naar verluidt een naar krakend geluid bij en zag er een stuk minder sexy uit.

Motorola tovert Android-smartphone om tot krankzinnige armband
(Afbeelding: Motorola)

Toch denk ik dat dat de potentie van een dergelijke Android-smartphone niet vergroot. Ja, een opvouwbare smartphone is vet en ja, een buigbare telefoon is misschien nog wel vetter.

Persoonlijk denk ik alleen dat de hype, net als bij de opvouwbare smartphone, vrij snel voorbij is. Ik stel me eigenlijk na een paar minuten al de vraag wat er gebeurt als je bijvoorbeeld je arm op een tafel leunt of hoe groot de kans is dat ik dit ding van mijn pols verlies.

Het is een concept, het is heel leuk, maar ik ben bang dat het daar voorlopig ook bij gaat blijven.

OnePlus en Oppo gaan ‘geschiedenis schrijven’ op smartphonegebied

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen