Krankzinnige armband-smartphone Motorola wordt werkelijkheid op MWC 2024

Smartphones Mark Hofman 26 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

In oktober vorig jaar toonde Motorola het Adaptive Display Concept. Een paar maanden later is de Android-smartphone die om je arm geklapt wordt een feit.

Tijdens het Mobile World Congress, een van de grotere technologiebeurzen ter wereld, doen bedrijven er alles aan om bezoekers kennis te laten maken met de toekomst. Motorola doet dit in de vorm van zijn Adaptive Display Concept.

Dat concept kregen we in oktober vorig jaar al te zien, maar is inmiddels dus uitgegroeid tot een daadwerkelijk product. Niet eentje die op de markt verschijnt overigens, maar puur en alleen de mogelijkheden laat zien aan consumenten.

De armband-smartphone van Motorola

Schermen die rollen, schermen die vouwen en schermen die buigen. De smartphonemarkt heeft het maar druk met beeldschermen en verschillende technologieën om er indruk mee te maken. Of Motorola met zijn Adaptive Display Concept het beste idee te pakken heeft, betwijfelen we. Vet is het echter wel.

Hoewel we een aantal maanden geleden al kennis konden maken met het idee van een armband-smartphone, is MWC 2024 de plek waarop hij ook daadwerkelijk te zien is. Maar wat was dit ook alweer voor een toestel?

Even een korte opfriscursus. De Motorola Adaptive Display is een buigbare Android-smartphone met een 6.9-inch FullHD+ pOLED-beeldscherm. De smartphone kan, door zijn buigbare eigenschap, uit zichzelf rechtop staan of in het meest leipe geval zelf om je pols geslagen worden.

Je levert misschien in op een aantal specificaties, maar over het algemeen biedt het toestel de reguliere Android-ervaring. Best wel cool, dus.

De eerste beelden van MWC 2024

De armband-smartphone van Motorola is natuurlijk niet nieuw, maar vindt op MWC 2024 wel zijn weg naar de mensheid. Zo kwam onze eigen Jeroen de boel tegen op de beursvloer en kreeg hij een uitgebreide demo van het hele feest.

Zo kreeg hij onder andere te zien hoe het Android-thema van het toestel aangepast wordt op basis van je kledingstijl en hoe het toestel om de pols gevouwen kan worden.

Motorola gaat voor nostalgie met bizarre armband-smartphone
(Afbeelding: Jeroen Kraak / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen