Motorola maakt indruk met betaalbare smartphone vol indrukwekkende features

Smartphones Wesley Akkerman 27 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Motorola heeft een betaalbare smartphone gepresenteerd die is voorzien van een lekkere grote accu en een 90Hz-display. De Moto G20 is vanaf deze week verkrijgbaar in Europa en heeft een prijskaartje van 149 euro. Dit is het zoveelste betaalbare toestel dat het bedrijf dit jaar in de markt zet.

Motorola, inmiddels in handen van Lenovo, zet dit jaar in op betaalbare toestellen met redelijke specificaties. Eerder werden er al smartphones aangekondigd met grote accu’s en beeldschermen met een hoge verversingssnelheid. Uit dat rijtje is dit met gemak het goedkoopste, en daardoor meest indrukwekkende, toestel.

Motorola kondigt goedkope G30 smartphone aan voor Nederland

Motorola G20 gepresenteerd

De Moto G20 wordt deze week gelanceerd in Europa voor een prijs van 149 euro. Het toestel beschikt over een 6,5 inch lcd-scherm, een 90Hz-verversingssnelheid en een accu met een capaciteit van 5.000 mAh. Ondanks de prijs heeft de smartphone een camerasysteem met in totaal vier lenzen achterop.

Motorola Moto G20
Motorola Moto G20 (Afbeelding: Motorola)

De Moto G20 beschikt over een 48 megapixel hoofdcamera, een ultra-wide camera van acht megapixel, een macrolens van twee megapixel en een dieptesensor van twee megapixel. Voorop treffen we een selfiecamera aan van dertien megapixel.

Erg indrukwekkend, al zijn er natuurlijk wel zaken waar het geld bespaard moet worden. Die zaken treffen we onder de motorkap aan.

Specs onder de motorkap

Dit nieuwe toestel heeft namelijk geen processor van Qualcomm, zoals wel het geval is bij het andere budgetaanbod. In plaats daarvan is er een Unisoc T700-processor, gekoppeld aan 4 GB aan werkgeheugen. Daarnaast is er 64 of 128 GB aan opslagruimte, ruimte voor een micro-sd-kaart en Android 11.

Verder beschikt de Motorola Moto G20 over een schermindeling van 20:9 en is er een Full HD+ resolutie aanwezig. Ook is het zo dat de Android 11-software nog een softwareschil meekrijgt in de vorm van Moto’s My UX. De Moto G20 is straks verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk Breeze Blue en Flamingo Pink.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen