MrBeast reageert op bizarre YouTube-deal van 5 miljard dollar

Lifestyle Jeroen Kraak 5 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

MrBeast zou zijn YouTube-kanaal voor 5 miljard dollar hebben verkocht, maar is het ook echt waar? De hoofdrolspeler reageert nu.

MrBeast is de bekendste YouTuber ter wereld. Hij heeft met zijn kanaal 243 miljoen abonnees. Video’s van hem worden soms honderden miljoenen keer bekeken.

Met zo veel bereik is het logisch dat zijn YouTube-kanaal flink wat geld waard is. Sterker nog, hij zou het kanaal zelfs hebben verkocht voor 5 miljard dollar. Maar klopt het ook echt, of is het gewoon een broodje aap?

Koopt Disney het kanaal van MrBeast?

De genoemde koper van het kanaal is opmerkelijk. Het zou gaan om Disney, dat eerder al heeft laten zien dat het niet vies is van een investering op zijn tijd. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van 21st Century Fox en LucasFilm. Twee zetten die het bedrijf absoluut geen windeieren hebben gelegd.

Maar goed, dat zijn allebei filmstudio’s en een YouTube-kanaal is ook echt even wat anders. Toch kan het wel degelijk interessant zijn, want de vele views voor MrBeast leveren ook veel advertentie-inkomsten op. Daarnaast is het bereik ook ideaal voor het pluggen van nieuwe films en series.

Toch is het tegelijkertijd een rare combinatie, want MrBeast wil soms nog weleens over het randje gaan. Iets wat juist weer niet echt bij Disney past. Wat dat betreft lijken de geruchten dus onwaarschijnlijk.

De YouTube-grootheid reageert

Maar echt zeker weten doen we het pas wanneer MrBeast er zelf iets over zegt, en dat heeft hij nu gedaan via X. “Disney bezit geen enkel deel van mijn kanaal”, is zijn korte maar duidelijke reactie op X.

Maar dan blijft er nog een vraag open: waar komen die geruchten over de verkoop van het YouTube-kanaal van MrBeast precies vandaan? Daarvoor moeten we naar de podcast Ice Coffee Hour, die wordt gemaakt door Graham Stephan en Jack Selby. Zij brachten het gerucht de wereld in. Onjuist, blijkt nu dus.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen