Spotify maakt populaire functie binnenkort het hele jaar beschikbaar

Apps Jeroen Kraak 11 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Spotify Wrapped is het hoogtepunt voor veel gebruikers van de streamingdienst. Vanaf nu is de functie het hele jaar beschikbaar.

Het einde van het jaar bestaat uit verschillende tradities: het kerstdiner waarbij je tante of oom je allerlei gênante vragen stelt, het luisteren naar de Top 2000, en het massaal delen van je muzieksmaak via Spotify Wrapped.

Aan die laatste traditie kan weleens een einde komen, want Spotify pakt deze functie aan. Het is binnenkort elke dag van het jaar beschikbaar.

My Spotify is een beetje Wrapped

Met Spotify Wrapped krijg je aan het einde van het jaar verschillende statistieken te zien op de streamingdienst. Je ziet naar welke podcasts en artiesten je het meest hebt geluisterd en ook hoeveel uur je van de dienst gebruik hebt gemaakt. Zo heb je jaarlijks een heerlijke samenvatting van je muzieksmaak en is het leuk om die met anderen te delen.

Nu komt het met My Spotify. Dit moet de muziekstreamingdienst een persoonlijke touch geven, omdat iedereen op een andere manier gebruikmaakt van het platform en naar verschillende muziek en podcasts luistert. Het is een echte hub waar je alle informatie vindt als je even niet weet wat te luisteren.

Spotify maakt populaire functie binnenkort het hele jaar beschikbaar
(Afbeelding: Spotify)

Nog meer personalisatie

Zo krijg je in Spotify straks persoonlijke banners en gepersonaliseerde berichten waarin je smaak naar voren komt en hoe vaak je bepaalde nummers hebt geluisterd. Ook is er een speciale dagelijkse mix en een dagelijkse lijst voor jou.

Op screenshots die Spotify deelt, is bijvoorbeeld te zien dat iemand in een maand 58 keer naar Doja Cat heeft geluisterd. Daarbij krijgt deze persoon de tip om de speciale Doja Cat-afspeellijst te beluisteren.

My Spotify komt eerst naar Engelssprekende landen zoals de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Later moeten ook andere landen aan bod komen, zoals Nederland, maar wanneer dit op de planning staat, is nog niet bekend. Er is geen abonnement voor nodig, aangezien de My Spotify-functie ook voor gratis luisteraars beschikbaar is.

De magie van muziek op maat: Spotify’s ChatGPT-functie is een killer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen