Na Sea of Thieves verkast ook Halo misschien van Xbox naar PlayStation 5

Games Lucas van de Wetering 7 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Er is een kans dat de iconische game-franchise Halo naar PlayStation komt, maar is dit wel zo een goed idee?

Er komen steeds meer exclusieve Xbox-games naar andere consoles zoals de PlayStation 5. Een tijdje geleden zagen we al de release van games zoals Hi-Fi Rush, Grounded, Sea of Thieves en Pentiment op de PS5.

Maar dit was pas het begin. Microsoft heeft zijn interesse laten blijken in het overbrengen van Xbox games naar de PlayStation 5. En het is zover gekomen dat er zelfs geruchten zijn over de PS5 release van één van de meest iconische Xbox-franchises; Halo.

Halo van Xbox naar PlayStation 5

Uit nieuwe geruchten blijkt dat er gewerkt wordt aan een remaster van een iconische Halo-game. En deze geremasterde versie komt wellicht ook uit op de PlayStation 5, terwijl Halo altijd een exclusieve Xbox-game is geweest.

Er zijn namelijk gesprekken bij Microsoft om Halo in de voetstappen te laten treden van games zoals Sea of Thieves. Dit was ook een Xbox-exclusive game, tot het begin van dit jaar. Toen werd deze game ook speelbaar op PlayStation 5-consoles. Ook games zoals Indiana Jones of Starfield zouden met Halo mee kunnen gaan naar de competitie.

Na Sea of Thieves is Halo verkast Xbox misschien naar de PlayStation 5
Halo: Infinite (Afbeelding: Microsoft)

Is het een goed plan?

Toch is het maar te betwijfelen of deze overstap wel zo’n goed plan is. Zowel Xbox en PlayStation hebben super goede exclusieve games. Waar Xbox games heeft zoals Forza en dus Halo, heeft de PlayStation 5 games zoals Spider-Man en The Last of Us. Deze spellen kunnen invloed hebben op mensen die kiezen welke console ze willen halen.

Maar als Xbox geen exclusieve games meer overhoudt, kan dit negatief gaan werken voor het bedrijf. Microsoft geeft gamers dan minder redenen om een Xbox te halen, vooral doordat de PlayStation 5 nog wel exclusieve games heeft die niet gespeeld kunnen worden op de Xbox.

Toch zal de invloed ook weer niet zo groot zijn. Over het algemeen heeft PlayStation veel populairdere exclusieve games. Halo is een van de weinige Xbox-games die echt populair is, en de franchise is ook niet meer wat het ooit was. Door Halo wel naar de PlayStation 5 te brengen kan Microsoft wellicht wel weer extra verdienen aan de games.

Het is en blijft een aparte keuze voor Xbox om zijn unieke games niet meer exclusief te maken en naar de PlayStation 5 te brengen. Toch hebben ze al succes gehad met de eerste lading games waarmee ze dit deden. Dus wellicht gaan ze wel voor een tweede ronde, deze keer met games zoals Halo en Starfield.

Deze exclusieve Xbox-games verkassen naar PlayStation 5 en Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen