Dominick Vietor
Dominick Vietor Gadgets 17 sep 2019

[PREVIEW] Nebula Apollo: veelzijdige projector voor onderweg

Filmpje kijken op de camping of in de tuin? Zo lang je een vlak oppervlakte en een (semi) donkere ruimte hebt kan het met de Nebula Apollo. Deze draagbare projector draait op Android, heeft ingebouwde speakers én een helder beeld zodat je overal zonder randapparatuur aan de slag kunt. WANT bekeek hem op de IFA 2019.

Overal Netflixen

De Nebula Apollo is een zogenaamde pico projector: een soort mini beamer. Niet voor thuis in de woonkamer, maar voor onderweg. Hij is ongeveer het formaat van een bluetoothspeaker en herbergt niet alleen een speaker, maar ook een projector. Zo kun je bijvoorbeeld op de camping Netflixen.

Nebula Apollo projector IFA
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Omdat de Apollo op Android 7.1 – overigens een vrij verouderde versie – draait, kun je hem als stand alone apparaat gebruiken. Zolang hij op een wifi-netwerk is aangesloten kun je via bijvoorbeeld Netflix of YouTube lekker filmpjes kijken.

Nebula Apollo scherm
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Kwalitatief is het niet briljant, maar wel ruim voldoende. De projectieresolutie van 854×480 pixels ziet er misschien niet zo scherp uit als we tegenwoordig gewend zijn; het stoort ook niet echt tijdens het kijken van een video. De Nebula Apollo kan tot honderd inch groot projecteren volgens fabrikant Anker. Gebaseerd op mijn korte ervaring op de beursvloer verwacht ik wel dat je dan een vrij vaag beeld krijgt.

Door de hoge helderheid van 200 nits kon ik zelfs op de goed verlichte beursstand van de IFA het beeld nog prima zien. Zolang je hem binnen of ‘s avonds gebruikt kan de Apollo dus prima uit de voeten.

Alles in een compacte behuizing

Leuk aan de Nebula Apollo is dat de relatief compacte behuizing alles wat je nodig hebt bevat. Natuurlijk zit de projector erin, maar hij heeft bijvoorbeeld ook een speaker en batterij die het vier uur volhoudt. Bovenop zit een touchpad met een paar knopjes eromheen. Dat werkt niet briljant, maar zorgt er wel voor dat je de projector altijd kunt bedienen. Je smartphone is dus eigenlijk niet meer nodig.

Nebula Apollo touchpad
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Wil je toch uitgebreidere functies, dan kun je via de HDMI-poort externe apparaten aansluiten. Of een appje installeren, want ook dat kan omdat de beamer op Android draait. Kortom: de keuze is reuze.

Nebula Apollo preview conclusie

De Nebula Apollo is met zijn prijs van €399 niet goedkoop. Dan krijg je wel wat: de Apollo is een veelzijdig apparaatje waarmee je altijd en overal video’s kunt kijken. Dat gaat met een acceptabele beeldkwaliteit en het enige dat je nodig hebt is een (enigszins) vlak en licht oppervlakte.

Wil je meer video’s zien van de IFA 2019? Bekijk dan ook onze IFA-afspeellijst op YouTube.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
[PREVIEW] Nebula Apollo: veelzijdige projector voor onderweg
Sluiten