Nederlandse original Nemesis verschijnt rond deze tijd op Disney+

Films & Series Jeroen Kraak 13 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Disney+ kondigde in 2022 de Nederlandse thriller-serie Nemesis aan voor 2023, maar is nog steeds niet verschenen. Nu geeft het duidelijkheid.

Groots kondigde Disney+ in 2022 Nemesis aan. Deze psychologische thrillerserie moet ons misschien wel Undercover van Netflix doen vergeten. In 2023 zou die uit moeten komen.

Inmiddels zijn we al in 2024 en hij is nog steeds niet op de streamingdienst verschenen. Wij vroegen Disney+ naar de serie en we weten nu wanneer we ‘m kunnen verwachten.

Dit is wanneer Nemesis verschijnt op Disney+

Dat ene woord – Feyenoord is de enige Nederlandse Disney+ original. Een tweede is al een tijdje in ontwikkeling, want al in 2022 kondigde de streamingdienst Nemesis aan.

De bedoeling was dat de serie in het najaar van 2023 zou verschijnen, maar dat is dus niet gelukt. Gelukkig geeft Disney+ ons aan wanneer we de Nederlandse serie wel kunnen verwachten. Volgens de streamingdienst staat de titel nu gepland voor het najaar van 2024. Het hoopt dan ook snel meer over de serie te kunnen zeggen.

Nederlandse original Nemesis verschijnt rond deze tijd op Disney+
Nemesis is van dezelfde makers als Riphagen. (Afbeelding: VPRO)

Hier gaat Nemesis op Disney+ over

Disney+ beschreef de original als volgt bij de presentatie: “Het is een universeel verhaal over de verzwakking van het vertrouwen in de overheid, dat tegelijkertijd eigenlijk alleen in Nederland op deze manier gemaakt kon worden.”

Om precies te zijn is Nemesis geen non-fictie maar een echte psychologische thrillerserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon de Waal. De Disney +-original gaat over de vermenging van de onder- en bovenwereld. Het is steeds moeilijker voor de politie om onderscheid te maken tussen criminele bendes en multinationals. Het is niet meer zwart-wit en het is daarom bijna onmogelijk om internationale misdadigers achter de tralies te krijgen.

In Nemesis volgen we Sylvia van Maele. Zij is een officier van justitie en deze wereld waar mannen elkaar de hand boven het hoofd houden beu. Nadat een kroongetuige wordt vermoord in haar huis, besluit ze er wat aan te doen. Ze stelt een ondergronds team samen en opent de jacht op een groep misdadigers.

Grote namen

We mogen best wel wat van deze Disney-serie verwachten, want hij wordt gemaakt door grote namen. Willem Bosch en Pieter Kuijpers zijn verantwoordelijk voor deze serie. Eerder waren zij al verantwoordelijk voor de serie Van God Los en de film Riphagen die zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wie er precies in Nemesis spelen weet Disney+ goed geheim te houden. Er zijn nog geen namen naar buiten gekomen. Het wordt dus vooral afwachten.

Vergeten Marvel-series op Disney+ die toch pittig goed zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen