Goedkoop Netflix-abonnement met reclame: deze diensten haal je voor dezelfde prijs

Films & Series Dennis Mons 14 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Streamingdienst Netflix heeft aangekondigd dat ze aankomende maand een nieuw abonnement lanceren en die is goedkoper. Er zit echter een kink in de kabel: je krijgt reclames. Hoe staat dat echter in verhouding tot andere streamingaanbieders?

Laten we voorop stellen dat Netflix het even moeilijk heeft. Zo verloor de streamingservice in 2021 in een paar maanden tijd al een miljoen abonnementhouders. Reden genoeg om ineens een goedkoper abonnement aan te bieden, maar met een kleine kanttekening: je krijgt reclames. Een hoop reclames.

Netflix en reclames versus de rest

Geen zorgen; je kan nog steeds Netflix checken, maar hier is het addertje onder het gras: da’s 5,99 euro per maand. Het feit dat Netflix nu reclames wil pushen, gaat je geld besparen. Maar kan je dan niet beter naar andere diensten gaan omdat ze (soms in verhouding) goedkoper zijn zonder reclames?

Rick, Morty, Netflix
You bet a. (Afbeelding: Comedy Central)

Netflix versus HBO Max (5,99 euro) is nu een ding

Een extreem populair platform dankzij films van DC Comics, maar zeker ook House Of Dragons, Friends, en Tokyo Vice.

House of the Dragon HBO Max
De draken zijn terug! (Afbeelding: HBO Max)

Netflix versus Prime (5,99 euro)

De absolute plek waar je wilt zijn als je de grimmige The Boys wilt kijken of even onderuit wilt zakken met The Office.

The Office krijgt binnenkort weer nieuwe afleveringen
De verkeerde Office. (Afbeelding: NBC)

Videoland (4,99 euro)

Videoland is een awesome platform waar ook veel Nederlandse content voorbij komt. Moedermaffia, Judas en Expeditie Robinson zijn daar een perfect voorbeeld van. Netflix kan wat dat betreft nog een hoop leren.

Temptation Island Videoland
Temptation Island zie je op Videoland. (Afbeelding: RTL)

Apple TV+ (4,99 euro)

Mensen zijn niet snel geneigd om Apple TV+ te nemen en dat is spijtig. Het is een plek waar je ongelofelijk goede series kunt kijken als Ted Lasso, Mythic Quest en For All Mankind. Reden genoeg voor Netflix om serieus bang te worden.

Ted Lasso Jason Sudeikis Apple TV
Cheers. (Afbeelding: Apple)

Plex Pass is je zelf gekozen Netflix (4,99 euro)

Nu duiken we in de wondere wereld van streaming waar twee mogelijkheden bestaan. Of (A): Je streamt daadwerkelijk je programma’s vanaf Pass zelf. Of (B): je hebt een premium-account waarmee je films en series die thuis op je computer staan overal kunt kijken als je Plex Pass neemt. Wellicht leggen we je eens uit hoe dat werkt.

Plex Netflix-alternatief
Overal en nergens alles. Afbeelding: Plex

#IPTV is veel beter dan Netflix én tv (4,77 euro, gemiddeld)

Bovenstaand bedrag is nogal een inschatting. Het punt is namelijk dat IPTV met óf zonder licentie verkregen kan worden. Maar wat is IPTV? Het is een service waarbij je een login en wachtwoord krijgt voor bijvoorbeeld je tv, Android-telefoon of iOS-apparaat en je honderden tv-kanalen en films kunt zien.

En ja er zijn talloze legale IPTV-diensten te vinden, maar voor een klein bedrag heb je wel alles (en da’s niet legaal). We laten die keuze aan je over. Klein puntje van kritiek: de kwaliteit is vaak 720p en stroompjes haperen te pas en te onpas. Tikkie lastig met voetbal en F1, maar goed te overzien.

Dus met andere woorden: er is een hoop te zien op Netflix, maar als je je niet door reclames wilt worstelen zijn dit prima betaalbare alternatieven voor eenzelfde of lagere prijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen