Netflix-kijkers zijn volledig in de ban van deze complottheorieën

Films & Series Lucas van de Wetering 8 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe documentaire op Netflix, American Conspiracy: The Octopus Murders houdt alle kijkers op het puntje van hun stoel.

De makers van de welbekende true crime-docu Wild Wild West zijn terug met een nieuwe documentaire op Netflix. Deze keer gaat het een over een complottheorie in de politiek en een journalist die hierin verstrikt raakt.

American Conspiracy: The Octopus Murders is nu te kijken op Netflix. Het is een vierdelige serie met een complete kijktijd van meer dan drie-en-een-half-uur. The Octopus Murders neemt zijn kijkers mee op een bloedstollende reis door een echt gebeurt verhaal over complotten en moord.

American Conspiracy: The Octopus Murders op Netflix

Het verhaal volgt Danny Casolaro, een journalist die te veel wist over een gigantisch politiek complot. Deze kennis is uiteindelijk de reden geweest voor een brute dood. In een badkuip, met zijn polsen zo diep opengesneden dat het zijn pezen heeft aangeraakt en een zak over zijn hoofd heen getrokken.

De Netflix-docu American Conspiracy: The Octopus Murders is een duistere en zenuwslopende serie over een wereld vol macht, corruptie, moord en complottheorieën, waar je in verstrikt raakt als je niet uitkijkt. Of zoals de regisseur van de serie het noemt; een horrorserie, gebaseerd op een echte moordzaak.

Het complot

Er is nooit bewezen dat de dood van Casolaro, waarop de Netflix-serie is gebaseerd, een moord was. Sterker nog, de medische beoordeling van zijn dood is een zelfmoord. Maar dat Casolaro dit zichzelf heeft aangedaan, is voor veel moeilijk te geloven.

Ten eerste had de journalist een gigantische angst voor bloed en naalden. Ook is er bloed gevonden op plekken waar het nooit had kunnen komen, als hij zichzelf daadwerkelijk gedood heeft in de badkuip. Verder is er griezelige uitspraak van Casolaro zijn broer. Een paar weken voordat hij doodging, heeft Casoralo zijn broer gewaarschuwd dat hij bang was dat er iets met hem zou gaan gebeuren.

Tijdens de tijd van zijn dood was de journalist bezig om een gigantische complottheorie te ontrafelen. Hij noemde deze theorie The Octopus, want hij geloofde dat de tentakels alles hadden aangeraakt. Dit ging van moord, tot witwassen, tot drugshandel en zelfs Ronald Reagans Witte Huis.

True-crime sensatie

American Conspiracy: The Octopus Murders op Netflix is op zijn zachtst gezegd zeker een hit. Sinds de release, eind februari, is het een echte true crime sensatie geworden die miljoenen uren gekeken is op de streamingsdienst. Het is deze week zelfs een van de grootste en meest bekeken series in de wereld.

Hij op dit moment op de vierde plek staat, achter twee nieuwe gigantische releases: Avatar: The Last Airbender en Love Is Blind seizoen zes. Ben jij nou een fan van true crime en klinkt dit als een goede serie? Dan is American Conspiracy: The Octopus Murders zeker een aanrader op Netflix.

Jennifer Lopez scoort 100% op Rotten Tomatoes met Amazon Prime Video-docu

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen