Waarom Netflix er binnenkort opeens heel anders uitziet

Apps Lucas van de Wetering 7 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Het kan zomaar dat je Netflix-homepagina er binnenkort heel anders gaat uit zien. En dit hoort alles wat duidelijker te maken.

Al duren films en series soms nog zo lang op Netflix, mensen kijken soms nog wel langer naar een ander scherm. Je moet constant door het thuisscherm heen scrollen als je op zoek bent naar een goede films of serie om te kijken, en dit kan soms nogal lang duren.

De televisie-app van Netflix ziet er nu nog redelijk simpel uit; statische blokjes waar de films en series op afgebeeld staan. Maar Netflix wil nu het hele ontwerp van de tv-app omgooien, waardoor je sneller meer informatie over de titels kan zien.

Netflix verandert

Netflix is dus bezig met het testen van een nieuw design voor de homepagina van de streamingsdienst. In plaats van kleine blokjes waar je doorheen scrolt, is er wat meer animatie toegevoegd. Als je een klein tijdje stilstaat op een bepaalde film of serie, wordt deze groter en krijg je meer informatie te zien over de titel in kwestie.

In deze nieuwe versie hoef je dus niet helemaal op de film of serie te drukken om de informatie te lezen. Als je kort stilstaat op een titel krijg je een geschreven samenvatting te zien, het genre, de hoeveelheid afleveringen en het jaar waarin de titel uitkwam. Ook begint er een korte snippet van de film of serie te spelen.

Waarom Netflix er opeens heel anders uit kan zien
De test-versie van de homepagina (Afbeelding: Netflix)

Netflix senior directeur, Pat Flemming heeft The Verge verteld dat ze het browsen door Netflix makkelijker willen maken voor de kijker. Zo kunnen ze sneller zien of de titel voor ze interesseert of niet. Ook kunnen ze dan sneller weer verder zoeken naar iets anders als de film of serie ze niks lijkt.

Andere verandering

Dit is niet de enige verandering aan de homepagina van Netflix. Op dit moment heb je lijst met categorieën die aan de linkerkant van je scherm verschijnt, maar deze zal verdwijnen. Ik ruil hiervoor komt de lijst midden boven in het scherm te staan. Dit maakt de lijst iets toegankelijker.

Naast dat de locatie van deze categorieën verandert komt er ook een nieuwe categorie bij; Mijn Netflix. Dit is eigenlijk gewoon een pagina met allerlei aanbevelingen die gebaseerd zijn op je eigen Netflix-geschiedenis. Netflix doet er zo te zien alles aan om films en series kiezen makkelijker te maken.

De veranderingen zitten nu nog in een testfase, maar er is een grote kans dat Netflix binnenkort gaat veranderen. We weten nog niet of het er daadwerkelijk uit gaat zien zoals de test, maar waarschijnlijk wordt het wel soortgelijk. Netflix doet er zo te zien alles aan om films en series kiezen makkelijker te maken.

The Acolyte op Disney+ pakt Jedi in Star Wars compleet anders aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen