Netflix zet met games ‘Squid Game’ en ‘Wednesday’ indrukwekkende stappen

Games Jeroen Kraak 17 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Series als Squid Game en Wednesday zijn absolute pareltjes om lekker te bingen, maar Netflix wil meer dan dat. De streamingdienst gaat er met gaming voor zorgen dat kijkers nog meer in hun favoriete serie worden getrokken.

Zoals je weet richt Netflix zich tegenwoordig niet alleen meer op films en series. Het bedrijf streamt tegenwoordig ook games. Bij je abonnement kun je een aantal spellen gratis op je telefoon spelen. Als het aan de streamingdienst ligt moeten er nog veel meer bijkomen, zoals Squid Game en Wednesday.

@wantnl

De Las Vegas Sphere is imposant als de neten 🔥 #lasvegas #lasvegassphere #sphere #msgsphere #msgspherelasvegas #techtok

♬ original sound – WANT

Gamen met Netflix-titels als Wednesday en Squid Game

Op dit moment vind je al verschillende spellen in Netflix die gebaseerd zijn op series en films. Zo zijn er onder andere game-versies van Stranger Things en Narcos, maar staan er op de dienst ook populaire spellen die niets te maken hebben met series en films zoals Exploding Kittens en Ghost Detective.

Volgens een rapport dat in handen is van The Wall Street Journal moeten dit er nog meer worden. Netflix ziet het bijvoorbeeld wel zitten om populaire series als Squid Game en Wednesday als basis te gebruiken voor nieuwe games.

Tot nu toe speel je die games nog via je Android of iPhone, maar daar komt verandering in met de ondersteuning voor de app voor Smart TV’s. Je smartphone is middels deze weg als controller te gebruiken.

Hiermee zouden we de dienst, als we het heel erg ruim nemen, een concurrent van bijvoorbeeld de Nintendo Switch kunnen noemen. Maar we schrikken er zelf eigenlijk ook van, dus laat die vergelijking maar zitten.

Waarom titels als Wednesday en Squid Game ideaal zijn om er spellen van te maken

Het game-aanbod van Netflix bestaat op moment van schrijven uit zo’n 70 games. Dat de streamingdienst dit uit wil breiden kunnen we alleen maar prijzen. Het is een slimme zet om abonnees langer vast te houden en de content nog meer met elkaar te verbinden.

Het is ook eigenlijk best grappig om te zien. Waar voorheen series gebaseerd werden op games (met alle gevolgen van dien) lijkt de boel volledig om te draaien.

Bekende voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld The Last of Us, Super Mario en Castlevania. Tegelijkertijd zijn er ook weer goede games uitgekomen van film- en seriefranchises zoals Spider-Man, Batman, Guardians of the Galaxy en Star Wars.

Van streamingdienst naar multimediaplatform

Het is dan ook interessant welke kant Netflix opgaat. Eerder gingen er al geruchten dat Disney een gameontwikkelaar wil opkopen en mogelijk is dat ook wellicht iets waar Netflix aan de toekomst aan denkt.

Daarmee worden de streamers dan echt grote multimediabedrijven die zich ook op gaming gaan richten. Toch komen deze partijen nog lang niet in de buurt bij de Xbox en PlayStation 5, maar kan dit wel veranderen.

Squid Game Netflix
Squid Game en Wednesday zijn prima geschikt als games. (Afbeelding: Netflix)

Het lijkt erop dat we in de toekomst geen console meer nodig hebben om te gamen. Sterker nog, Xbox Game Pass games zijn al te streamen via een app op Samsung-televisies, waardoor geen dure hardware meer nodig is. Netflix kan in de toekomst wellicht hetzelfde doen.

Aan de andere kant zie je ook dat gamebedrijven de omgekeerde weg langzaam bewandelen. Zo is het voor PlayStation Plus Premium-leden nu mogelijk om een flink aantal Sony-films te streamen. Daarnaast ontwikkelt het ook een speciale streamingdienst waar alleen nog PlayStation-gebruikers toegang tot hebben.

Laat Netflix dus maar z’n gang gaan en echt goede games maken van Squid Game en Wednesday. Ik kan niet wachten.

De nieuwe Zweedse horrorfilm die Netflix in zijn greep houdt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen