Netflix shockeert met meest heftige seksscènes tot nu toe 

Films & Series Lucas van de Wetering 7 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Netflix-serie Supersex heeft misschien wel de meest extreme seksscènes in de geschiedenis van de streamingsdienst. Zeker geen serie die je gezellig met je ouders wil kijken, dus.

Zoals de titel van de nieuwe Netflix-serie wellicht wel verklapt, is Supersex geen serie voor een familieavondje. Netflix heeft wel vaker films en series gehad met seksueel getinte scènes, maar Supersex overtreft deze andere films en series makkelijk.

Supersex wordt beschreven als een serie met de meest seksueel expliciete scènes in de geschiedenis van Netflix. Ja, explicieter dan series zoals Sex/Life en daar werd al veel over gepraat. Maar is Supersex dan echt pure seks? Of heeft het nog wel een diepgaand verhaal.

Supersex op Netflix

Supersex volgt het waargebeurde verhaal van een Italiaanse filmster Rocco Siffredi gespeeld door Alessandro Borghi. En Siffredi is niet zomaar een filmster, maar een grote pornoster. In het echt heeft Siffredi in meer dan 1400 ‘natuurfilms’ gespeeld. Siffredi liet aan een Italiaanse nieuwsbron weten dat hij maar liefst 50 seksscènes in 95 dagen heeft geschoten, pittig veel dus.

Ook al zijn er mega veel seksscènes in de Netflix-serie, zijn ze er niet zonder betekenis. Ze dragen oprecht ook wat bij aan het verhaal en bestaan niet alleen maar om kijkers te choqueren, ook al doen ze dit toch. De seksscènes illustreren Siffredi zijn mentale en emotionele toestand. Zo laten ze zien hoe hij omgaat met verdriet, verlies en zelfs verlangen. Ook draagt het veel bij aan zijn persoonlijke reis naar eigenwaarde.

Activistische ondertoon

De maker van Supersex op Netflix, Francesca Manieri, is een trotse feminist. Ze heeft dan ook laten weten dat ze Supersex wilde gebruiken als voorbeeld van hoe seks eigenlijk altijd op mannen gericht is. Het ondersteunt een standaard van mannelijk belang in de slaapkamer. Manieri vertelt dat het haar doel was om mannen een spiegel voor te houden en te laten zien hoe het eruit ziet als de penis wordt gebruikt als het centrum van gedachten.

Toch wordt de serie ook gebruikt als een soort handboek voor mannelijke gedachtes op seksueel gebied. Doordat ze veel ingaan op de psyche van Siffredi laat de seksueel getinte Netflix-serie allebei de geslachten nadenken over seksuele ervaringen van het andere geslacht.

Supersex is nu uit op Netflix. De serie heeft een seizoen met zeven afleveringen, elke aflevering duurt ongeveer drie kwartier. Als je de serie interessant vindt klinken, ga hem lekker bingen, maar doe het alsjeblieft niet met je ouders of überhaupt met familie in de kamer.

Hoe Netflix en Adam Sandler de carrière van deze actrice vernielen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen