Netflix-hit 3 Body Problem krijgt er serieuze cocurrentie bij

Films & Series Lucas van de Wetering 18 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

De Netflix-serie 3 Body Problem is sinds zijn release al mega populair bij kijkers, het heeft wel flinke concurrentie erbij.

Een paar maanden terug in maart kwam de serie 3 Body Problem op Netflix te staan, en het was direct een gigantische hit. De serie heeft een hele tijd op nummer één gestaan, als populairste Netflix-serie toentertijd.

Maar nu kan de Netflix-hit er wel eens flink wat competitie bij krijgen. Er is een film in productie die gebaseerd is op dezelfde boeken als 3 Body Problem. En de film wordt ook nog eens gemaakt door een van de beste regisseurs van zijn land.

Concurrentie voor 3 Body Problem op Netflix

3 Body Problem op Netflix is gebaseerd op een boekenreeks van Liu Cixin genaamd Remembrance of Earth’s Past. De populaire serie heeft zijn naam dan ook van het eerste boek uit deze reeks. Deze heet, zoals je wel kan raden; The Three Body Problem. De andere twee boeken heten The Dark Forest en Death’s End.

Al is de boekenreeks al wel eens eerder gebruikt voor series, er is tot nu toe nog nooit een film over gemaakt. Maar dit gaat dus veranderen, en deze film wordt ook nog eens gemaakt door een van de meest bekende en een van de beste Chinese regisseurs ooit; Zhang Yimou. De regisseur is het meest bekend van The Great Wall met acteurs zoals Pedro Pascal en Matt Damon. De filmversie van 3 Body Problem kan dus redelijk wat competitie worden voor Netflix.

Het verhaal

3 Body Problem op Netflix gaat over een Chinese astrofysicus genaamd Ye Wenjie. Ze komt in de problemen met de autoriteiten nadat ze de dood van haar vader ziet tijdens de culturele revolutie. Maar ze wordt niet zomaar opgesloten als een reguliere crimineel.

Tijdens de Koude Oorlog moet Ye naar een militaire basis toe omdat haar achtergrond als wetenschapper daar goed van pas komt. Er is een race tussen landen om te zien wie als eerst in contact kan komen met buitenaards leven. Maar Wanneer Ye besluit om een buitenaardse beschaving te helpen met migreren naar de aarde, komt de planeet voor een grote dreiging te staan.

Het wordt interessant om te zien hoe een filmversie van 3 Body Problem eruit gaat zien. Maar fans van de Netflix-serie hoeven ook niet bang te zijn, want er zijn ondertussen al twee nieuwe seizoenen aangekondigd. Er komt genoeg nieuwe 3 Body Problem-content aan.

Conservatief Amerika loopt weg met Netflix-serie 3 Body Problem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen