Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 13 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

He is back: Netflix tovert Terminator om tot een heuse animeserie

Netflix gaat de vingers branden aan een Terminator-serie. De streamingdienst kondigt aan dat het de iconische franchise omtovert tot een serie, een animeserie welteverstaan.

Nadat we vorige week kennismaakten met de eerste beelden van Avatar: The Last Airbender en gruwelden van een pittige horrorfilm, weet Netflix ons begin deze week te verbazen met de komst van Terminator.

Netflix geeft Terminator een eigen animeserie

Soms kan een franchise simpelweg te lang duren. The Fast and Furious is daar een uitstekend voorbeeld van, maar ook de Terminator heeft de beste dagen echt allang achter zich liggen.

Toch maakt Netflix dit weekend, tijdens het Geeked Week-evenement, bekend dat het toch aan de slag gaat met de iconische franchise. De streamingdienst tovert binnenkort Terminator: The Anime Series uit de hoed.

Om fans wel een klein beetje een idee te geven van wat nu precies het plan is, dropt het de onderstaande teaser:

Terminator: The Anime Series brengt ons terug naar 30 augustus 1997, de datum waarop de eerste Skynet AI zelfbewust wordt en zich tegen de mensheid keert. Wees echter niet bang voor herhaling, want de serie richt zich op personages die we niet eerder hebben gezien.

De studio belooft veel goeds

Verder weten we eigenlijk niet zo heel veel over de animeserie. Netflix heeft echter wel laten weten dat Production IG betrokken is bij het project. Dat is veelbelovend, want de Japanse animatiestudio is bijvoorbeeld bekend van de originele Ghost in the Shell-film en de televisieserie.

Netflix laat echter niets los over een releasedatum of heeft geen enkele scène laten zien. Het enige wat we verder nog weten is dat Skydance en Project Powers-schrijver Mattsson Tomlin de man zijn die het script en de productie verzorgen.

Hoewel de afgelopen Terminator-titels allesbehalve een succes waren, is het wel interessant om te zien hoe Netflix teruggaat naar het begin en de franchise nieuw leven inblaast. Het is te hopen dat de streamingdienst slaagt.

terminator, robot, cel, vloeibaar
(Afbeelding: Tri-Star Pictures)

Zoveel betaal je voor een Netflix-abonnement

Mocht je willen genieten van de animeserie die Netflix van de Terminator maakt, is het wel zo fijn om alvast te kijken naar een abonnement op de streamingdienst.

Anno 2023 kun je kiezen uit het volgende aanbod:

  • Basic | HD-kwaliteit (720p), downloaden op 1 apparaat | 7,99 euro per maand
  • Standaard | Full HD-kwaliteit (1080p), downloaden op 2 apparaten | 11,99 euro per maand
  • Premium | Ultra HD-kwaliteit (4K), HDR, Ruimtelijke audio, downloaden op 4 apparaten | 15,99 euro per maand

Wist je echter dat Netflix sterker gemaakt wordt door concurrenten HBO Max en Disney+? We vertellen je er in onderstaand artikel alles over:

Disney+ volgt HBO Max in absurde poging om Netflix beter te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!