100% op Rotten Tomatoes: Netflix laat kijkers met nachtmerries achter

Films & Series Lucas van de Wetering 8 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwste Netflix-hit Parasyte: The Grey is een van de engste horror-series op de streamingdienst. Het heeft een 100% Rotten Tomatoes-score.

Netflix pakt hit achter hit. Na het enorme succes van de sci-fi-serie 3 Body Problem eind vorige maand heeft Netflix nu weer een lekkere titel te pakken. Maar deze serie is heel anders dan 3 Body Problem, het is een Zuid-Koreaanse horrorserie.

De serie in kwestie heet Parasyte: The Grey. Een horrorserie over, je raadt het wel, een parasiet. Parasyte is op dit moment zelfs groter dan de voorheen genoemde 3 Body Problem. Maar dat is niet het enige, de serie heeft ook een 100%-score op Rotten Tomatoes. Dat klinkt allemaal als goed nieuws voor horrorfans.

Parasyte: The Grey op Netflix

De nieuwste aanwinst van Netflix is de Zuid-Koreaanse horrorserie Parasyte: The Grey. De serie gaat over een plaag van buitenaardse tentakel-achtige parasieten die het menselijk brein kunnen overnemen. De mensheid moet in opstand zien te komen tegen deze groeiende dreiging.

Om precies dat te doen wordt er een speciaal team ingezet om elke parasiet op aarde uit te roeien; The Grey. Dit is een groep specialisten met de kille Choi Jun-kyung als hun leider. Maar The Grey moeten goed hun best gaan doen, want de hele wereld is ondertussen al geïnfecteerd door de moordlustige parasieten.

Parasyte op Netflix geeft kijkers niet alleen een goed horrorverhaal, maar het is ook een mega enge serie om te kijken. Meerdere mensen hebben al gezegd dat ze nachtmerries van de serie over hebben gehouden. En het is duidelijk waarom; het ontwerp van de parasieten blijft zeker wel even in je hoofd hangen.

100% op Rotten Tomatoes

De nieuwe Netflix-serie is niet helemaal een nieuw verhaal, het is gebaseerd op een gelijknamige manga-serie. Niet iedere live-action-versie van een manga of comic pakt het even goed aan. Maar Parasyte: The Grey is hier een uitzondering op volgens critici op Rotten Tomatoes.

Parasyte: The Grey wordt beschreven als een mooie uitbreiding van het originele verhaal, met relevante toevoegingen uit het heden. Ook krijgt de serie positieve feedback over de actie, horror en ook de sci-fi elementen.

Lang verhaal kort; Parasyte: The Grey is de perfecte serie voor horrorfans. Met genoeg horror, actie en interessante karakters om je constant op het puntje van je stoel te houden. De nachtmerrie-verwekkende serie Parasyte: The Grey is nu te bekijken op Netflix.

Je favoriete films op Netflix, HBO en Disney waren een hel om te filmen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen