De perfecte Netflix-serie om te kijken na Baby Reindeer

Films & Series Lucas van de Wetering 1 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Als je de Netflix-hit Baby Reindeer nou leuk vond, dan is The End of the F***ing World met 95% op Rotten Tomatoes ook een echte aanrader.

De miniserie Baby Reindeer is een echte hit op Netflix. Met zijn duistere onderwerp en prachtige acteerwerk is het zeker een goede serie om te bingen. Critici waren het hier duidelijk mee eens, de serie heeft een Rotten Tomatoes-score van 97%.

Helaas ben je zo door Baby Reindeer heen aangezien de serie maar zeven afleveringen heeft. Maar niet getreurd, want we hebben hier de perfecte serie om erachteraan te kijken. Deze Netflix-serie uit 2017 met 94% op Rotten Tomatoes heeft dezelfde aanpak als Baby Reindeer.

The End of the F***ing World is de perfecte Netflix-serie na Baby Reindeer

Naast dat The End of the F***ing World en Baby Reindeer allebei volprezen Netflix-series zijn, hebben de twee projecten meer gemeen dan je misschien zou denken. Zo pakken beide series problemen aan van pesten tot seksueel misbruik, zonder dat ze deze onderwerpen te heftig naar voren laten komen.

Beide Netflix-series weten de gevolgen van deze onderwerpen op een duidelijke manier naar voren brengen. Er is te zien hoe dingen zoals pesten en obsessie iemands hele wereldbeeld kunnen veranderen. Maar ook al zijn de onderwerpen in de series heftig, er is alsnog een lichte en komische toon aanwezig in de serie waardoor ze heel makkelijk wegkijken.

The End of the F***ing World

Toch is het verhaal van The End of the F***ing World wel wat anders dan dat van Baby Reindeer. De Netflix-serie is gebaseerd op een gelijknamige stripboekenserie van Charles Forsman en kwam voor het eerst uit in 2017.

De serie gaat over twee 17-jarige buitenbeentjes: James en Alyssa. Na een aparte ontmoeting gaan de twee uiteindelijk op een roadtrip om de vader van Alyssa te vinden, maar ze kampen onderweg allebei met hun eigen problemen. Zo voelt Alyssa zich nergens op haar plek en is James ervan overtuigd dat hij een psychopaat is, klinkt leuk toch?

Het tweede seizoen van The End of the F***ing World kwam uit in 2019 en gaat verder op het verhaal van seizoen 1. Je hoeft bij de Netflix-serie niet bang te zijn voor een open einde, want de serie is afgelopen. Je ziet net als bij Baby Reindeer dus gewoon een compleet verhaal.

Rotten Tomatoes-scores

Zoals we je al verteld hebben, doet Baby Reindeer het heel goed op Rotten Tomatoes. Zo heeft de serie een critici-score van 97% en een audience-score van 84%. Maar The End of the F***ing World doet het zeker ook niet slecht.

De critici-score van The End of the F***ing World op Rotten Tomatoes zit maar iets onder die van Baby Reindeer; 94%. Seizoen 1 van de Netflix-serie heeft een hogere score dan het tweede seizoen maar dat scheelt niet veel. De audience-score van de serie doet het zelfs beter met 92%.

The End of the F***ing World en Baby Reindeer zijn te bekijken op Netflix. Verder kan je het eerste seizoen van The End of the F***ing World ook bekijken op andere streamingsdiensten. Maar het is wel echt aan te raden om beide seizoenen te kijken. Daar is het verhaal zeker tof genoeg voor.

De eerste trailer van Mufasa is een nostalgisch hoogtepunt voor Lion King-fans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen