Net als The Last of Us en Andor laat Netflix-hit Stranger Things lang op zich wachten

Films & Series Mark Hofman 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Net als populaire series als The Last of Us (HBO Max) en Andor (Disney+), laat ook Stranger Things (Netflix) langer op zich wachten. Door alle problemen in Hollywood start de productie van het vijfde seizoen pas in januari volgend jaar.

Officieel nieuws is er nog niet, maar Variety weet het inmiddels zeker: het vijfde seizoen van Stranger Things komt niet uit in 2024. Met de productie die begint in januari van dat jaar, zal het nog wel even duren voordat we het eindresultaat te zien krijgen.

Wanneer men precies van start gaat in januari volgend jaar, is overigens nog niet bekend. Daar hebben de bronnen van Variety nog niets over gezegd.

Netflix begint de productie van Stranger Things pas in 2024

Wie dacht dat het vijfde seizoen van Stranger Things in 2024 te zien zou zijn, komt helaas bedrogen uit. Hoewel de productie begin volgend jaar van start gaat, duurt het proces te lang om het ook daadwerkelijk in dat jaar af te ronden.

Het filmen van een dergelijke serie duurt al maanden, en dan begint de bewerking pas. Denk aan de special effects, die in de serie in grote getale aanwezig zijn, de bewerking van de beelden en het afmixen van het geluid. Kortom, voordat we van de Netflix-hit kunnen genieten, gaan we richting 2025.

Stranger Things van troon gestoten door andere Netflix-hit
“Dit wisten wij nog helemaal niet, joh!” (Afbeelding: Netflix)

Toch zal het nieuws voor fans als muziek in de oren klinken. Het tweede deel van seizoen 4 verscheen in juli 2022 en gaf het perfecte voorzetje voor het einde van de serie. Hoewel we in de tussentijd nog steeds niet heel veel wijzer zijn geworden, is er wel eindelijk licht aan het einde van de tunnel.

Tijdens Tudum 2023 kregen we echter wel al wat informatie. Zo weten we dat het vijfde seizoen het dodelijkste seizoen tot nu toe gaat worden en dat Terminator-ster Andrey Ivchenko te zien zal zijn.

The Last of Us en Andor komen ook later

Netflix is overigens niet de enige partij die last heeft van vertragingen. Dankzij de stakingen in Hollywood van dit jaar, zowel van de Writers Guild of America als van de SAG-AFTRA, zijn er verschillende titels uitgesteld. Zo verschijnen beide tweede seizoenen van The Last of Us en Andor ook later dan gepland.

Het tweede seizoen van The Last of Us gaat, net zoals Netflix’ Stranger Things, pas begin 2024 in productie en wordt rond 2025 verwacht.

Andor, de populaire Star Wars-serie van Disney+, krijgt ook een tweede seizoen. Maar net als bij The Last of Us zal ook deze titel pas vanaf 2025 te zien zijn dankzij de stakingen in Hollywood.

Ben je trouwens benieuwd welke Netflix-films uit 2023 simpelweg het beste waren (en die je dus in de tussentijd kunt kijken)? Check dan zeker even het onderstaande artikel:

Dit zijn de 10 beste Netflix-films van 2023 volgens Rotten Tomatoes

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen