Netflix haalt woede abonnees op de hals na schrappen functie

Apps Lucas van de Wetering 16 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft besloten om een zeer geliefde PC-functie te verwijderen, en abonnees van de streamingsdienst zijn woedend.

Netflix wordt net als veel andere streamingsdiensten veel duurder dan het eerst was. Ze moeten dus ook wat meer moeite doen om hun abonnees te behouden, maar een recente beslissing van de streamingsdienst helpt hier niet bij mee.

Netflix heeft namelijk aangekondigd dat ze van plan zijn om een zeer geliefde functie te verwijderen van de PC-app. En deze willen ze gaan vervangen met iets waar helemaal niemand om heeft gevraagd. Netflix, waar ben je mee bezig?

Netflix verwijdert geliefde functie

Net als voor je mobiele apparaten, heb je voor de PC ook een Netflix-app. Deze app is erg handig als je bijvoorbeeld veel reist en tussendoor wilt ontspannen met een leuke film of serie. En laat het nou net zo zijn dat Netflix een functie gaat verwijderen die perfect is voor deze situatie.

Netflix heeft laten weten dat ze de optie gaan weghalen om films en series te downloaden op je PC. Dit is voor nu nog een optie in de app, maar dit gaat voor de PC binnenkort helaas verdwijnen. En mensen zijn hier duidelijk niet blij mee, om goede redenen.

Abonnees woedend op Netflix door domme beslissing om een geliefde functie te schrappen
Dat meen je niet! (Afbeelding: Netflix)

Gelukkig gaat de download-functie op Netflix wel blijven voor de telefoon-app, maar niet iedereen is hier tevreden genoeg mee. Mensen praten op sociale media over deze domme keuze van Netflix en pleiten voor een prijsverlaging. Want we betalen steeds meer voor de streamingsdienst, maar krijgen er steeds minder voor terug.

De nieuwe app

Netflix weet dat het verwijderen van een functie niet goed valt bij abonnees en hadden daarom het briljante plan om nieuwe functies toe te voegen, maar bijna niemand heeft om deze nieuwe functies gevraagd.

Netflix heeft op hun website staan dat er een nieuwe app voor Windows onderweg is met hierop een paar nieuwe functies en toevoegingen. Het gaat hierbij onder andere om het kijken naar live-events, verbeterde streamkwaliteit, en de app zal ook beschikbaar zijn voor mensen met een reclame-abonnement.

Maar het probleem met het verwijderen van de PC-optie blijft. Onderweg series kijken op je PC was een van de grootste voordelen van de PC-app. En het verwijderen van deze functie is dan ook geen slimme beslissing van de streamingsdienst, gelukkig blijft de functie tenminste voor de telefoon.

Veelbesproken nieuwe Sonos-app biedt verbeteringen, maar is het genoeg?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen