Waarom ik niet meer zonder mijn Apple Watch kan

Smartwatches Jeroen Kraak 2 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De afgelopen weken zat WANT-redacteur Jeroen Kraak zonder zijn Apple Watch en dat heeft hij gemerkt. Hij weet nu zeker dat hij niet meer zonder kan.

Toen ik een aantal jaar geleden mijn Apple Watch Series 4 kocht, was ik vooral nogal sceptisch op mijn aankoop. Ik moest mezelf echt overtuigen dat het geen geldverspilling was. Ik ben blij dat ik een ontzettend goede overtuigingskracht op mezelf heb, want inmiddels kan ik niet meer zonder.

Afkicken van de Apple Watch

Daar kwam ik zelf de afgelopen weken maar al te goed achter. Ik had mijn oude Apple Watch Series 4 aan mijn vriendin gegeven. Ze wilde zelf een smartwatch proberen en ik was van plan om over te stappen naar de Series 8. Mijn nieuwe smartwatch kreeg ik echter wat later dan verwacht en de periode daartussenin was een lange.

Als je de Apple Watch dagelijks draagt, worden alle functies natuurlijk standaard. Het apparaatje houdt mijn gezondheid in de gaten, ik betaal makkelijk via mijn horloge en hoef voor meldingen of aanpassingen in Spotify niet meer mijn iPhone uit mijn zak te vissen.

Dat was de afgelopen weken wel anders. Ik zat veel vaker dan me lief was aan mijn telefoon. Bij elke trilling haalde ik hem uit mijn zak om te kijken of een bericht belangrijk was om meteen te reageren. Ook moest ik mijn portemonnee vaak zat zoeken om even snel iets in de supermarkt af te rekenen. Iets wat ik anders binnen een paar seconde geregeld heb.

Het grootste verschil merkte ik eigenlijk vooral met sporten. Het klinkt misschien heel raar en stom, maar mijn Apple Watch geeft mij motivatie om te bewegen. Ik vind het heerlijk om een rondje te fietsen of hard te lopen en ga graag de strijd aan met mezelf. Op de Apple Watch zie ik precies hoe hard ik ga en dat kan ik juist vergelijken.

Apple Watch Series 8
Series 8 (Afbeelding: Mark Hofman/WANT)

Weer op volle kracht vooruit

In plaats van te gaan hardlopen belandde ik vaker op de bank. Net dat ene sprintje aan extra motivatie om te gaan sporten. Nu ik de Apple Watch Series 8 heb, ga ik weer vol aan de bak.

Natuurlijk zijn dit echt kleine dingen en ligt dat sporten echt aan mezelf, maar de Apple Watch geeft eindelijk het zetje in mijn rug wat ik de afgelopen tijd heb gemist. Genoeg getypt, ik moet nu echt mijn rondje afmaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen