5 elektrische fietsen waar we in 2023 echt niet op kunnen wachten

Elektrische fietsen Sam Dille 7 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

In 2022 kwamen er heel veel interessante en innovatieve elektrische fietsen op de markt. Maar er is een nieuw jaar aangebroken dat naar verwachting heel veel moois gaat bieden.

De technologie-, productie- en benzineprijzen van auto’s zijn nog steeds torenhoog. Daarom wenden steeds meer mensen zich tot elektrische fietsen als alternatief. Dus ze groeien nog steeds in populariteit.

Deze elektrische fietsen mag je dit jaar niet missen!

Reden genoeg dachten wij om eens te kijken naar het aanbod van elektrische fietsen in 2023. Op deze vijf modellen kunnen we bijna niet wachten. Jij ook niet?

1. Desiknio X20 Gravel

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze nieuwe elektrische fiets van Desiknio een Mahle X20-motorsysteem, met een actieradius van 80 kilometer. De fiets wordt uitgerust met een aantal heerlijke accessoires. Bijvoorbeeld: een Mahle X20 Range Extender, een PulsarONE Display en een Tublous Fly Rack. De hele e-bike weegt maar 12 kg en het instapmodel heeft een prijs van 7.495 euro.

Desiknio X20 Gravel
Desiknio X20 Gravel (Afbeelding: Desikinio)

Pre-order jouw exemplaar hier

2. Mate SUV

Deze e-bike is een goed alternatief als je ritten wil maken die te kort zijn voor een auto, maar te lang voor een ‘gewone’ fiets. De Mate SUV is namelijk een soort elektrische bakfiets. Het voertuig heeft een frame van 90 procent gerecycled aluminium, een 250W mid-drive motor en Enviolo versnellingsnaven. De elektrische fiets heeft een laadvermogen van 210 liter en is nu beschikbaar voor pre-order.

Mate SUV
Mate SUV (Afbeelding: Mate Bikes)

Pre-order jouw exemplaar hier

3. Vello’s nieuwe opvouwbare elektrische fiets

Over deze e-bike weten we nog niet alles, maar wat we wel weten is dat je ‘m niet wil missen! Vello gaat in 2023 een opvouwbare fiets lanceren met nieuwe, handmatige versnellingen. Kopers hebben de keuze tussen drie of zes versnellingen, met behulp van een Schlumpf Speed Drive-versnellingssysteem of Schlumpf Mountain Drive-versnellingssysteem. We hebben nog geen nieuws over een prijs of releasedatum, dus houd je ogen open voor meer informatie.

4. Cairn E-Adventure Rambler

Op deze elektrische fiets hoef je waarschijnlijk niet zo lang te wachten. De tweewieler wordt al eind januari verwacht. De vorige editie van de E-Adventure was al geweldig. Die had een 13-speed Campagnolo Ekar-groepset waardoor het een snelle maar stabiele ondersteuning biedt. Daarom is de kans groot dat deze nieuwe Rambler ook een succes gaat worden. De e-bike kost 4.874 euro.

Cairn E-Adventure Rambler
Cairn E-Adventure Rambler (Afbeelding: Cairn Cycles)

Pre-order jouw exemplaar hier

5. BMC Roadmachine 01 AMP X

Hoewel deze fiets al is gelanceerd in november, is hij nu nog maar zeer beperkt beschikbaar. De BMC Roadmachine 01 AMP X is namelijk niet alleen een lichtgewicht elektrische fiets, maar ook de eerste e-bike van BMC met het TQ-HPR50-systeem. Deze nieuwe motor biedt een tot 50 Nm koppel en is gekoppeld aan een 360Wh-batterij. Bovendien heeft de tweewieler een geïntegreerd display van twee inch. Hopelijk komen er in 2023 meer exemplaren op de markt.

BMC Roadmachine 01 AMP X
BMC Roadmachine 01 AMP X (Afbeelding: BMC-Switserland)

Order jouw exemplaar hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen