iWork ook zonder vorige versie gratis te downloaden

Apple Koen van Tongeren 23 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

De gisteren aangekondigde nieuwe versie van iWork, bestaande uit Pages 5.0, Keynote 6.0 en Numbers 3.0 wordt door Apple weggegeven bij de aanschaf van een nieuwe Mac. Hetzelfde geldt voor iLife, bestaande uit Garageband, iMovie en iPhoto. Wie echter iWork of iLife destijds op DVD gekocht heeft of uberhaupt nooit tot aanschaf is overgegaan moet in totaal bijna 60 euro betalen voor het pakket,.. of niet?

Vandaag verscheen op Reddit een methode waarmee iedereen gratis (en vooralsnog legaal) de nieuwe iWork-programma’s kan downloaden zonder ervoor te betalen. De methode werkt voor bestaande DVD-installaties van iWork of iLife. Voor iWork volstaat zelfs een proefversie, die nog steeds gedownload kan worden. De Mac App Store staat vervolgens toe om deze apps gratis te updaten naar de nieuwe versies.

De methode is kinderlijk eenvoudig, maar werkt voor Nederlandse gebruikers niet feilloos. Je moet daarom eerst de systeemtaal van OS X omzetten naar Engels en herstarten, zo ontdekte AppleTips. De site heeft een uitleg en bijhorend filmpje online geplaatst waarin het proces uitgelegd wordt.

Om gratis de nieuwe iLife en iWork-apps te downloaden moet je het volgende doen:

  1. Update je Mac (gratis) naar OS X Mavericks
  2. Download een oude proefversie van iWork of gebruik je bestaande iWork of iLife disc-installatie
  3. Zet je de taal van je Mac op Engels (systeemvoorkeuren > ‘Taal en Tekst’. Voeg Engels toe aan de lijst. Als die er al staat, zet ‘m bovenaan.)
  4. Herstart je Mac
  5. Ga naar de Mac App Store, bij Updates moeten nu de apps verschijnen.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hJsGRF4dFns
Via AppleTips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen