‘Nieuwe MacBook Pro krijgt speciale high-end Intel Haswell-processor’

Apple rmens 29 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Tijdens de afgelopen WWDC kondigde Apple een een nieuwe MacBook Air aan. Door de Intel Haswell-processor is de nieuwe Air niet alleen sneller, maar houdt deze het ook tot 12 uur vol op accu. Een nieuwe MacBook Pro-lijn bleef tijdens de WWDC uit, maar kan niet lang meer op zich laten wachten.

Naar verluidt krijgen de nieuwe MacBook Pro’s een speciale high-end Haswell-processor, zeg maar het neusje van het neusje van de zalm. Intel zou op speciaal verzoek van Apple een processor gemaakt hebben met “As much GPU power as possible.” De chips zijn op basis van de GT3e (Iris Pro 5200) integrated graphics. Omdat de processor speciaal voor Apple gemaakt is, zou geen enkele andere fabrikant over deze chip kunnen beschikken. 

Het is mogelijk dat Apple de volgende generatie MacBook Pro met Retina Display niet meer zal uitrusten met een aparte GPU, maar dat de onboard GPU voldoende rekenkracht aan boord heeft op een Retina-scherm aan te sturen. De performance van de Iris Pro graphics is volgende Intel meer dan verdubbeld tegenover de vorige generatie onboard-videochips. Momenteel rust Apple bepaalde modellen van de MacBook Pro nog uit met een aparte GPU. Bij de 15-inch retina-versie komt deze echter alleen in actie als er veel grafische kracht nodig heeft, bij surfen bijvoorbeeld niet. De huidige 13-inch retina MacBook Pro heeft geen aparte GPU, voor deze laptop zullen de Iris Graphics daarom ook een welkome upgrade zijn.

Volgens Intel zijn de grafische prestaties ruim verdubbeld.

De nieuwe MacBook Pro dook eerder al op een benchmark. Deze draaide toen op een i7-4950HQ processor, mogelijk komt er een speciale versie van deze CPU voor de nieuwe MacBook Pro-lijn. Naar verwachting zal de nieuwe MacBook Pro-lijn in september of oktober door Apple gepresenteerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen