Nieuwe Netflix-original krijgt pijnlijke score op Rotten Tomatoes

Films & Series Lucas van de Wetering 9 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De Netflix original Wages of Fear is de nieuwste actie-thriller op de site, maar is de film het kijken wel waard?

Er staat weer een gloednieuwe Netflix original online en deze keer is het de actie-thriller film Wages of Fear. De film is een remake van een gelijknamige Franse film uit 1953. Na meer dan zeventig jaar was de film ook wel toe aan een remake – of misschien niet.

Al deed de film het in het begin minder goed, inmiddels staat Wages of Fear staat bijvoorbeeld wel in de Netflix top 10 films in de VS. Maar aan de andere kant heeft Wages of Fear ook een mega teleurstellende score op Rotten Tomatoes. Is de film nou wel of niet goed?

Dit is Netflix’ Wages of Fear

Wages of Fear op Netflix volgt het verhaal van een huurmoordenaar met een groot crimineel verleden genaamd Franck Gastambide. Hij is ingehuurd om een brandend vuur te blussen bij een oliebron in de woestijn die net is ontploft.

Maar die taak is niet zo simpel, want er is maar een manier om de brand te blussen en een gigantische ontploffing tegen te gaan. En dat is het opzettelijk opblazen van 200 pond nitroglycerine. Er staan honderden levens op het spel en Franck heeft slechts 24 uur om te beslissen.

Lage score op Rotten Tomatoes

De film klinkt misschien leuk en action-packed, maar hier zijn de critici en de kijker op Rotten Tomatoes het zeker niet mee eens. De Netflix-film scoort een score van 29 procent bij critici en een nog lagere score van 16 procent bij het publiek.

De recensenten vinden dat de verfilming van een ‘all time classic’ helemaal verpest is, vanaf het begin al. Waar de originele film wordt beschreven als een ‘work of art’, wordt de remake beschreven als een lege film met wat explosies en geen momentje spanning.

De Netflix-remake van Wages of Fear is volgens de Rotten Tomatoes-recensenten dus geen enorm succes. Toch kan je de film nog steeds kijken als je geïnteresseerd bent. De actie-thriller staat op Netflix.

Breaking Bad-ster krijgt zijn laagste Rotten Tomatoes-score tot nu toe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen