Deze intense Netflix-serie is Squid Game in Wes Anderson-stijl

Films & Series Lucas van de Wetering 12 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De serie The 8 Show komt naar Netflix. Het Zuid-Koreaanse drama is een soort Squid Game, maar dan helemaal in de stijl van Wes Anderson.

Squid Game is tot op de dag van heden een van de grootste hits op Netflix. In de Zuid-Koreaanse serie moeten honderden spelers zien te overleven in levensgevaarlijke spellen. Ook al komt Squid Game terug voor een tweede seizoen, het zal nooit geregisseerd worden door Wes Anderson.

Maar de aankomende Netflix-serie The 8 Show, die op 17 mei naar de streamingsdienst komt, laat zien dat dit best jammer is. The 8 Show is precies hoe deze combinatie eruit had gezien. Tenminste als we de recente trailer van de serie moeten geloven.

De nieuwe Squid Game op Netflix in Wes Anderson-stijl

Het verhaal van The 8 Show lijkt redelijk op het verhaal van de wereldwijde Netflix-hit Squid Game. In The 8 Show worden acht mensen opgesloten in een gebouw met acht verdiepingen. Hier moeten ze meedoen aan spellen waarbij de belangrijkste regel ‘tijd is geld’ is.

Net als Squid Game staat er een flinke geldprijs tegenover. Om het gigantische bedrag te winnen moeten de spelers alle acht verdiepingen van het gebouw doorkomen, maar hiervoor moeten ze wel samenwerken. Toch ontstaat er zeker ook veel competitie in de Wes Anderson-stijl Netflix-serie.

The 8 Show

The 8 Show is gebaseerd op de comics Money Game en Pie Game die gemaakt zijn door Bae Jin Soo. Je kan die zelf lezen op Webtoons.com als je niet kan wachten tot de serie, maar weet wel dat je het verhaal van de Netflix-serie dan al voor jezelf spoilt.

In Money Game, de web comic waarop de Wes Anderson-stijl Squid Game-variant gebaseerd is, moeten acht spelers 100 dagen lang zien te overleven. Om dit te doen hebben ze een gedeelde geldpot van 40 miljoen dollar. Hiermee kunnen ze dingen kopen om te helpen met deze overleving.

Maar hoe meer ze kopen, hoe minder geld ze overhouden nadat ze gewonnen hebben. En alles in het spel is 1000 keer duurder dan in de echte wereld, de prijzen lopen dus snel op. Het is dus het doel zo min mogelijk uit te geven.

De nieuwe Netflix-serie heeft wel eens de kans om de volgende hit te worden. Het is oprecht een soort Squid Game, maar in dan in de stijl van Wes Anderson. The 8 Show komt uit op Netflix op 17 mei.

Stephen King onthult de enige horrorfilm die te eng voor hem was

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen