Wanneer Sony zijn nieuwe PlayStation 5 uitbrengt (en zijn problemen fixt)

Games Mark Hofman 18 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de PlayStation 5 inmiddels bij de echte fans al in huis staat, zijn er nog genoeg gamers die moeite hebben om de console binnen te hengelen. Daar wil Sony, met behulp van een gloednieuwe variant, verandering in brengen. Hoe gaat dat precies in zijn werk en wanneer kunnen we de nieuwe versie verwachten?

WANT-hoofdredacteur Mark Hofman is dankbaar dat hij de positie heeft om alle huidige consoles te kunnen gebruiken. Met dank aan de website, lezers en bedrijven natuurlijk. Maar hij begrijpt ook als geen ander dat het voor heel veel consumenten wél lastig is. Daarom is hij dolenthousiast over ontwikkelingen die jij wellicht gemist heb.

Sony fixt problemen met nieuwe PlayStation 5

Er zijn twee varianten van de PlayStation 5 beschikbaar op dit moment. Een is voorzien van een gleuf om fysieke games in te duwen, waar de ander leunt op digitale versies van games.

Het geeft de consument keuze, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat Sony het zwaar heeft. Het Japanse bedrijf moet op dit moment twee verschillende versies van de PlayStation 5 produceren. Iets wat, gezien het gebrek aan onderdelen, toch voor problemen zorgt.

PlayStation 5, Sony, PlayStation Plus, Black Friday, PlayStation 6
(Afbeelding: Harpal Singh)

De oplossing in deze lijkt echter vrij makkelijk te zijn. In de zomer van vorig jaar verwezen bronnen naar de komst van een optionele disc drive. Gamers kunnen in dit geval zelf kiezen wat ze precies willen, zodat Sony daar de productie op aan kan passen. Sterker nog: het geeft gamers een keuze waar ze later op terug kunnen komen.

Kies je voor een PlayStation 5 zónder gleuf voor je fysieke games, kan je later nog altijd op je beslissing terugkomen. De disc drive is in dit geval los aan te schaffen.

Wanneer kan je hem verwachten?

Officieel is het nieuws niet, maar de bronnen die het verhaal in de wereld trappen zijn wel erg betrouwbaar. Neem het met een korreltje zout, maar enige enthousiasme is wel gepast.

Een exacte datum voor de komst van de nieuwe PlayStation 5 is niet bekend, maar we weten inmiddels wel dat het ergens in de nazomer moet gebeuren. Denk dus aan september 2023.

Geruchten wijzen al enige tijd naar het feit dat een handjevol ontwikkelaars al toegang hebben tot de nieuwe console.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen