Nieuwe consoles en Call of Duty: alles uit de Xbox Showcase 2024

Games Lucas van de Wetering 10 jun 2024
Leestijd: 9 minuten

Afgelopen nacht vond de nieuwste Xbox Showcase plaats en is er weer veel aangekondigd; van games zoals Call of Duty tot nieuwe consoles.

De grote jaarlijkse Xbox Showcase vond gisteren weer plaats en er is mega veel aangekondigd. Er zijn nieuwe releasedata vrijgegeven, trailers uitgebracht en we zijn zelfs geteaset met gloednieuwe Xbox console-varianten.

Het kan moeilijk zijn om al deze nieuwe informatie in een keer te onthouden, daarom wordt alles nog een keer op een rijtje gezet. We hebben in ieder geval genoeg om naar uit te kijken deze aankomende paar jaar.

Xbox Showcase 2024

Er is weer lekker veel aangekondigd bij de Xbox Showcase 2024, en hier is alle nieuwe informatie lekker op een rijtje.

Nieuwe Xbox consoles

Er zijn onder andere drie nieuwe Xbox console-varianten aangekondigd bij de 2024 showcase, en ze komen allemaal dit jaar nog uit. Twee van de nieuwe consoles zijn varianten op de duurdere Xbox Series X en één is een variant op de goedkopere Xbox Series S.

Ten eerste komt er een witte disc-loze versie van de Xbox Series X uit. De console heeft 1TB opslag en gaat ongeveer 450 euro kosten. Ook komt er een Galaxy Black Special Edition van de Series X, zoals je wel kan raden heeft deze een sterrenhemel-ontwerp. Deze console heeft 2TB opslag en gaat ongeveer 600 euro kosten. Ten slotte komt er een 1TB-versie van de Xbox Series S voor ongeveer 350 euro. Hier is voor de rest niks anders aan.

Gears of War: E-Day

Er komt weer een nieuwe Gears of War-game, deze krijgt de naam E-Day. De sci-fi shooter-game wordt gemaakt door Coalition, dit is de interne Xbox-studio die alles regelt voor de Gears-franchise. Er is helaas nog geen releasedatum voor de nieuwe game.

De aankondigingstrailer neemt ons helemaal terug in het verleden en is compleet gebaseerd op de originele Gears-games. E-Day speelt zich, passend genoeg, veertien jaar voor de originele game af. Marcus Fenix zit weer in de nieuwe Gears, maar de Xbox-game krijgt wel een compleet origineel verhaal.

Assassins Creed: Shadows

We hebben bij de Xbox Showcase ook een eerste blik mogen werpen op de nieuwe Assassins Creed-game genaamd Shadows. Deze was een tijdje geleden aangekondigd en zal zich afspelen in het oude Japan. De game komt uit op 15 november dit jaar.

We hebben nog niet heel veel gameplay gezien, maar hebben nu wel een idee van hoe de wereld en karakters eruit komen te zien. Toch is er een grote kans dat we binnenkort nog meer informatie krijgen. Ubisoft heeft vandaag, 10 juni, een geheel eigen showcase.

Indiana Jones and the Great Circle

De nieuwe Indiana Jones-game; The Great Circle, komt ook steeds dichterbij. Er is nog steeds geen releasedatum, maar Xbox gaat ervan uit dat de game ergens in december uit zal komen. Tijdens de showcase hebben we weer een nieuwe trailer gekregen.

De nieuwe trailer duurt meer dan 5 minuten en geeft dan ook een duidelijk beeld van wat we mogen verwachten in december. We spelen uiteraard als de jonge Harrison Ford in de Xbox-game, en mogen op een gevaarlijk avontuur als Indiana Jones.

Avowed

Net als bij Indiana Jones and the Great Circle hebben we ook nog meer informatie gekregen over een andere game zonder duidelijk releasedatum; Avowed komt ook ergens dit jaar uit. Eerder hebben bronnen wel gemeld dat de game gaat voor een november-release.

De 2024 Xbox Showcase heeft ons wel weer een nieuwe trailer gegeven voor Avowed, de aanpak is dus een beetje hetzelfde als vorig jaar. Deze nieuwe first-person RPG van Obsidian studios wordt een mooie combinatie tussen fantasie, avontuur en actie.

Life is Strange: Double Exposure

De ster van de originele Life is Strange videogame, genaamd Max, is weer terug in de nieuwe game in de serie; Double Exposure. Dit wordt duidelijk uit de nieuwe trailer die is vrijgegeven tijdens de Xbox Showcase 2024.

Het mooie bij deze game is dat we al wel een releasedatum hebben. De game komt uit op 29 oktober van dit jaar. Het is dus nog maar een paar maanden wachten voordat je Life is Strange: Double Exposure zelf kan spelen.

Microsoft Flight Simulator 2024

Er is ook een nieuwe trailer van de nieuwe Microsoft Flight Simulator die dit jaar uitkomt. De game heeft ook al een releasedatum voor Xbox en PC; 12 november. Je weet dus precies wanneer je kan rondvliegen op je Xbox.

Er zitten allerlei nieuwe vette vliegtuigen en andere luchtvaartuigen in de 2024-versie van Microsoft Flight Simulator. Zo kan je in een heteluchtballon vliegen, brandweer zijn in een vliegtuig, met je vliegtuig adverteren en nog veel meer. Fans hebben genoeg om naar uit te kijken.

Fable

Voor het eerst in veertien jaar komt er weer een nieuwe Fable-game. Het laatste spel in deze franchise kwam uit in 2010, maar hier komt dus verandering in. Fable hoort ergens in 2025 uit te komen, nog even geduld hebben dus.

De nieuwe trailer van de game bij de Xbox Showcase 2024 focust zich niet zo zeer op de gameplay van het spel, maar eerder op het verhaal en de karakters. Het verhaal van Fable volgt een personage genaamd Humphry die gedwongen uit pensioen moet komen door de dreiging van een mysterieus figuur.

Perfect Dark

We weten ondertussen al vier jaar lang dat er een nieuwe Perfect Dark game zal komen, maar bij de Xbox Showcase 2024 hebben we nu voor het eerst gameplay gekregen. En de game ziet er zeker goed uit.

De nieuwe Perfect Dark-game wordt een reboot van het originele spel van 24 jaar geleden, uit het jaar 2000. Al heeft de game veel inspiratie gehaald uit de eerste twee Perfect Dark-games, krijgt de nieuwe versie een compleet origineel verhaal.

Diablo IV

Al krijgt de Diablo-franchise geen nieuwe game, het vierde deel uit de serie krijgt wel een nieuwe uitbreiding. Dit nieuwe stukje speelbare hel heeft de bijpassende naam Vessel of Hatred gekregen en komt uit op 8 oktober.

Er is ook een bijbehorende trailer uitgebracht van de uitbreiding. Hierin hebben we geen nieuwe gameplay gekregen, want die wordt vergelijkbaar met het originele Diablo IV-spel. Maar we hebben wel een angstaanjagende teaser gekregen van wat we kunnen verwachten.

Age of Mythology: Retold

Binnenkort kunnen we de uiteindelijke versie van Age of Mythology verwachten voor de Xbox en PC. De strategiegame komt uit op 4 september en ziet er tof uit. Er is ook een nieuwe trailer uitgebracht tijdens de Xbox Showcase 2024.

In de nieuwe trailer van Age of Mythology: Retold krijgen we een mooie weergave van wat we uiteindelijk mogen verwachten van het spel. Zo hebben we heel veel nieuwe gameplay vanuit allerlei verschillende perspectieven.

World of Warcraft

Ook de wonderlijke wereld van World of Warcraft krijgt nieuwe content. Net als Diablo IV krijgt de game een nieuwe uitbreiding. De nieuwe uitbreiding die is aangekondigd tijdens de Xbox Showcase krijgt de titel; The War Within en komt uit op 26 augustus.

We moeten dus nog een paar maandjes wachten voordat we de uitbreiding kunnen spelen. Maar Xbox zorgt wel dat de hype erin blijft met een nieuwe cinematische trailer van de World of Warcraft uitbreiding.

Fallout 76

Na het succes van de Fallout-serie op Prime Video krijgen we ook weer nieuwe videogame content. Er komt een uitbreiding aan van de slechtst beoordeelde, maar nieuwste main verhaal-game Fallout 76. Skyline Valley komt al uit op 12 juni en in begin 2025 komt er ook nieuwe content. De Xbox Showcase geeft Fallout-fans veel om naar uit te kijken.

In de update van 12 juni krijgt de Fallout 76-map een uitbreiding. Er komt een gloednieuw gebied bij genaamd Shenandoah in het zuiden van de map. Ook kan je vanaf 2025 Fallout 76 spelen als een Ghoul. Bethesda weet zeker hoe ze de fans blij moeten maken.

Starfield

Maar Bethesda houdt het in de Xbox Showcase 2024 niet alleen bij Fallout. Ook de Xbox-exclusieve game Starfield krijgt een nieuwe uitbreiding genaamd Shattered Space. We kunnen deze uitbreiding ergens in 2024 verwachten, zonder specifieke releasedatum tot nu toe.

De nieuwe uitbreiding gaat over een mysterieuze kracht in de stad Dazra. In de Shattered Space DLC kan je deze mysterieuze kracht onderzoeken, een nieuwe planeet ontdekken en krijg je toegang tot unieke wapens, ruimtepakken en andere uitrusting.

State of Decay 3

Er is ook een nieuwe teaser van het derde deel in de State of Decay-serie. We hebben nog geen releasedatum of überhaupt enig idee van wanneer de game uitkomt, maar we weten in ieder geval zeker dat we hem ooit zullen krijgen.

De maker, Undead Labs, liet in 2020 al weten dat de game in de maak was, maar tot de Xbox Showcase 2024 hadden we geen informatie over de game gekregen. De nieuwe trailer vertelt niet veel, maar de fans hebben tenminste iets.

Doom: The Dark Ages

Er waren al langere tijd geruchten over, maar nu weten we het toch echt zeker. Uit de nieuwe trailer van de Xbox Showcase 2024 blijkt dat de Doom-franchise naar een duister fantasierijk zal reizen in de nieuwe game Doom: The Dark Ages.

De nieuwste toevoeging tot de Doom-reeks zal uitkomen in 2025. Tot nu toe hebben we nog geen specifieke releasedatum. Wel weten we dat het spel zich zal afspelen in een fantasie-versie van de middeleeuwen. Maar wees maar niet bang, ook in deze middeleeuwen blijft Doom gewoon een shooter-game.

Call of Duty: Black Ops 6

Het is dan bijna zover. Er is een nieuwe Call of Duty-game onderweg, en hij is dichterbij dan je denkt. Tijdens de Xbox Showcase 2024 is er een nieuwe trailer uitgebracht van Call of Duty: Black Ops 6, plus een releasedatum; 25 oktober.

In deze nieuwe Call of Duty krijgen we een nieuwe storymode die zich afspeelt in de jaren ’90 in allerlei verschillende delen van de wereld, na de gebeurtenissen uit Call of Duty: Cold War. Ook komt er uiteraard een nieuwe multiplayer-modus met zestien nieuwe maps om op te spelen en een zombie-modus.

De Xbox Showcase 2024 heeft ons genoeg gegeven om naar uit te kijken, waarvan sommige dingen ook al redelijk dichtbij zijn. Xbox-fans mogen tevreden zijn met deze nieuwe trailers en releasedatums.

God of War en Marvel: het absolute topnieuws van de PlayStation State of Play

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen