Vergeet even de Nintendo Switch 2: deze topgames komen nog in 2024 uit

Games Rik Claessen 3 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

De Nintendo Switch 2 laat nog even op zich wachten. Gelukkig komen er dit jaar nog een aantal vette spellen voor de huidige Switch uit.

Dag voor dag komen we dichterbij de release van de Nintendo Switch 2. We krijgen steeds meer updates en nieuws over deze console. Uiteraard zitten we er allemaal halsreikend bij om de opvolger van de razendpopulaire Nintendo Switch te proberen.

Helaas laat het ding nog even op zich wachten. Sowieso nog tot volgend jaar. We hebben dus nog een aantal Nintendo Switch 2-loze maanden voor ons. Wees niet getreurd en geef vooral nog eens wat aandacht aan de huidige Nintendo Switch. Zeker met deze vette games die nog uitkomen.

Deze topgames komen dit jaar nog uit voor de Nintendo Switch

We zijn dit jaar al flink getrakteerd op topgames op de Nintendo Switch. En het jaar is nog bij lange na niet voorbij. Laat die Nintendo Switch 2 dus maar even wachten, we hebben handen nog vol met deze games.

Super Monkey Ball Banana Rumble voor Nintendo Switch | 25 juni

Weinig games zijn zo schattig en frustrerend tegelijk als Super Monkey Ball. Dit behendigheid spelletje waarin je een bal met een aap erin over allerlei parcours manoeuvreert, is al jaren een populaire serie van Nintendo. Maar potverdorie, wat is het lastig.

In Super Monkey Ball Banana Rumble krijg je dezelfde leuke (en frustrerende) gameplay die je van de serie verwacht, maar met zoveel meer nieuwe dingen. Van volledige aanpasbare apenballen (ja dat klinkt raar), tot een multiplayermodus waarin je tegen achttien andere spelers strijdt. Genoeg nieuwe content, als je het aandurft.

Vergeet even de Nintendo Switch 2: deze topgames komen nog in 2024 uit
(afbeelding: Nintendo)

Luigi’s Mansion 2 HD | 27 juni

Deze remaster van het hartstikke leuke spookspel van Mario’s broer komt deze zomer uit. Het is een remaster, dus dat betekent dat de volledige game van de grond af aan opnieuw is ontworpen. Reken maar op verbeterde functionaliteit zoals controls en geluid, aangepast voor de Nintendo Switch.

Daar mag een HD-jasje niet bij ontbreken. We krijgen deze originele 3DS-game dus met betere graphics dan we gewend zijn. In Luigi’s Mansion speel je, zoals de naam verraadt, als Luigi. Je jaagt op spoken terwijl je door angstaanjagende vervallen huizen heen sluipt en puzzels oplost.

Vergeet even de Nintendo Switch 2: deze topgames komen nog in 2024 uit
(afbeelding: Nintendo)

Nintendo World Championships: NES Edition voor Nintendo Switch | 18 juli

Wie houdt er van een flinke uitdaging? Dan zit je met Nintendo World Championships: NES Edition wel goed. Dit spel is namelijk een combinatie van achttien oude NES-games. Denk hierbij aan de eerste Kirby, The Legend of Zelda, Metroid en natuurlijk Super Mario Bros.

In deze games voltooi je allerlei challenges. Van speedrunnen tot zo min mogelijk levens verliezen. De opdrachten zijn gebaseerd op daadwerkelijke Nintendo kampioenschappen uit de jaren ’90. Een ding is zeker: je speelt deze klassiekers op een totaal andere manier dan je gewend bent.

Fantasy Life: The Girl Who Steals Time | 10 oktober

Fantasy Life is een ontzettend uitgebreide RPG. Op de 3DS scoorde het spel lovende kritieken, maar werd het niet echt ontdekt door het grote publiek. Erg zonde, want de mogelijkheden in de game waren eindeloos. Je kon uit bijna twintig verschillende beroepen kiezen om uit te oefenen en zoveel op avontuur gaan als je wilde.

Nu is er dan eindelijk de kans om het op de Nintendo Switch te spelen. Het is het vervolg op de 3DS game, maar dan nog uitgebreider. Kies beroepen zoals houthakker, kok of ridder en voltooi bijbehorende quests. Daarmee bouw je je eigen stad op. Zie het als Animal Crossing met meer actie en avontuur.

Vergeet even de Nintendo Switch 2: deze topgames komen nog in 2024 uit
(afbeelding: Nintendo)

Epic Mickey: Rebrushed | TBA

Dit jaar krijgen we nog een remaster van een geliefd spel. Epic Mickey: Rebrushed heeft nog geen concrete releasedate, maar de kans is erg groot dat we deze game nog wel in 2024 gaan zien. Deze remaster van het in 2010 verschenen Epic Mickey neemt je weer mee naar de kleurrijke wereld van Disney.

Je speelt hierin als Mickey Mouse die met een magische kwast allerlei levels voltooid. Bovenop de game uit 2010 is er best wat nieuwe content toegevoegd. Van een verbeterde co-opmodus tot meer levels. Epic Mickey is een leuke platformer die in de loop der tijd een beetje vergeten is. Dit wordt de perfecte kans op het spel te herontdekken op de Nintendo Switch.

Epic Mickey: rebrushed
(afbeelding: Disney)

Hollow Knight: Silksong | TBA

Ook het vervolg op het immens populaire Hollow Knight verschijnt waarschijnlijk nog dit jaar. Hollow Knight is een van de beste metroidvania games van de afgelopen jaren. Het is een 2D platformer die veel weg heeft van Metroid en Castlevania. Perfect voor de Nintendo Switch. Dat betekent complexe levels, geheime locaties en uitdagende gevechten.

Team Cherry, de ontwikkelaars van Hollow Knight, zijn al enkele jaren bezig met het vervolg. Er komt steeds meer informatie over de nieuwe game, wat betekent dat het niet lang meer kan duren voordat we een releasedate krijgen.

Vergeet even de Nintendo Switch 2: deze topgames komen nog in 2024 uit
(afbeelding: Team Cherry)

Dit zijn in 2024 de beste accessoires die je voor de Nintendo Switch koopt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen