Iconische spelcomputer mogelijk inspiratie voor nieuwe Nintendo Switch

Games Jeroen Kraak 31 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Geruchten over een nieuwe Nintendo Switch vliegen als een gek door de wandelgangen. Het ligt in lijn der verwachting dat de console volgend jaar wordt aangekondigd. Maar er valt nog wel te twisten over hoe de handheld er precies uit komt te zien.

De Nintendo Switch is een gigantisch succes, dus de aandacht voor zijn veelbesproken opvolger is niet geheel onverwachts. Dat het bedrijf achter de schermen verschillende ontwerpen uitprobeert is logisch. Al is het al omdat het niet een al te beste reputatie heeft op het gebied van opvolgers.

Tijd voor de Nintendo Switch 2

De nieuwe Nintendo Switch moet dus echt van goede huize komen. Een van de grote successen van de console is dat het een hybride is. Je kunt ‘m zowel op je televisie aansluiten als onderweg meenemen. Het Japanse bedrijf zou dus wel gek zijn om die feature niet toe te passen op het nieuwe model.

Een patent uit november 2022, dat zojuist is ontdekt, laat zien dat het bedrijf inderdaad die richting op denkt. Sterker nog, het bedrijf lijkt voor het nieuwe model naar een oude iconische handheld te kijken.

In de tijd voorafgaand aan de Nintendo Switch had het bedrijf altijd wel een speciale handheld op de markt. De Game Boy was misschien wel het bekendst, maar ook de Nintendo DS wist hoge ogen te gooien. Het nieuwe patent lijkt vooral daarop te hinten.

De DS in een nieuw jasje

In de afbeelding, die gepaard gaat met het patent, richt Nintendo zich op zijn iconische spelcomputer uit 2004. Dat heeft mede te maken met het feit dat de console uit twee schermen bestaat. Groot verschil: bij de Nintendo Switch uit het patent zijn deze los te koppelen.

Opvallend genoeg is de handheld in het patent voorzien van een derde scherm dat zich aan de achterkant bevindt. Waar je dit precies voor gebruikt weten we niet, maar het zou voor een interessante game-ervaring kunnen zorgen.

(Afbeelding: Nintendo)

Toch roept deze patentaanvraag vooral vragen op. Het maken van een hybride console met drie schermen loopt wellicht behoorlijk in de kosten, als je al ziet hoe duur de Nintendo Switch met één scherm is.

Het is natuurlijk mogelijk dat het kleinere schermen krijgt, zoals een DS, maar dan rijst weer de vraag waarom Nintendo dat zou doen. Als laatste is het nog mogelijk dat het bedrijf een nieuwe handheld uitbrengt, maar ook daarbij is de vraag waarom. De Switch is juist een succes vanwege de hybride vorm.

Toch zou het wel fijn zijn als Nintendo met een nieuwe console komt met twee schermen. Er zijn namelijk een hoop 2DS- en 3DS-games die het spelen best de moeite waard zijn. Het zou dan ook tof zijn als een nieuwe spelcomputer dat mogelijk maakt.

Het is overigens ook maar een patent. Techbedrijven dienen zeer veel patenten in, maar slechts enkelen worden echt gebruikt. Bovendien dook er onlangs al een ander patent op van het Japanse bedrijf, waarin weer een ander uiterlijk van een spelcomputer te zien was. Toch is het wel interessant om een kijkje in de keuken te krijgen bij de Nintendo Switch-maker.

Dronken rijden: controversiële Nintendo Switch-game verdwijnt uit eshop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen