Maakt Nintendo de Switch echt duurder of is het keiharde lariekoek?

Games Mark Hofman 16 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch is een machtige console. De ideale reisgenoot, het oneindige gezelschapsspel en in sommige gevallen dé reden voor echtscheidingen (Mario Kart stelt nooit teleur). Wie er nog geen eentje in huis heeft doet er goed aan om hem aan te schaffen. Al gaan er geluiden dat dit zomaar eens een duurder geintje dan voorheen kan gaan worden.

De grote vraag is echter: is dat ook echt het geval of hebben we te maken met een lekker portie lariekoek?

Waarom de Nintendo Switch duurder zou worden

Het coronavirus: de rillingen lopen nog over de rug bij het schrijven van het woord. De pandemie heeft niet alleen een grote impact gehad op ons dagelijkse leven, maar ook met de producten die we daarin gebruiken. Fabrieken kwamen stil te liggen, producties vertraagd. Het is een bak ellende waar veel technologiebedrijven nog dagelijks mee te maken hebben.

Nintendo is geen uitzondering op die regel. Sterker nog: door de pandemie is de vraag naar de consoles extreem gegroeid. Waar de middelen om de handheld te produceren in aantallen daalden, werd de vraag steeds groter. Lastig, want de gemiddelde prijs voor de componenten steeg in de tussentijd ook nog eens.

Netflix Nintendo Switch, Xbox, PlayStation
Pak je popcorn er maar alvast bij. (Afbeelding: Unsplash)

Het leek onvermijdelijk te zijn dat de Nintendo Switch, mede dankzij de inflatie, een stuk duurder zou worden. Zeker, omdat het op dit gebied lang stil bleef vanuit het bedrijf zelf. Tot nu.

Maar is het ook echt zo?

Shuntaro Furukawa, President bij Nintendo, heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten. Gelukkig maar, want de beste man weet gamers over de hele wereld al snel gerust te stellen. De Nintendo Switch blijft zijn prijs behouden en zal alles behalve duurder worden. Dat maakt hij in een interview met Nikkei bekend.

In het afgelopen kwartaal daalden de verkoopcijfers met 23%, maar de Switch zal hierdoor niet duurder worden. De reden is echter simpel: Nintendo wil mensen niet buitensluiten. Een dergelijk apparaat is al een flinke aankoop, waardoor consumenten in sommige gevallen al echt hun best moeten doen om er eentje in huis te halen. Een prijsstijging kan de verkoopcijfers wat dat betreft alleen maar in de weg zitten.

Daarbij valt er ook weinig te vrezen. De verwachting van het bedrijf zelf is dat de Nintendo Switch, over het hele jaar gezien, zo’n 21 miljoen keer over de toonbank vliegt. Met dat financiële plaatje zit het dus wel goed.

Kruidvat heeft ideale Nintendo Switch-accessoires in folder
Nintendo Switch OLED (Afbeelding: Nintendo )

Hoeveel kost de Nintendo Switch je op dit moment?

De huidige prijzen voor de Nintendo Switch kunnen voorlopig dus aangehouden worden. Het bedrijf heeft op dit moment drie verschillende varianten in de Nederlandse winkels liggen. Hierdoor ziet het aanbod er op dit moment als volgt uit:

Benieuwd welke games voor de console echt de moeite waard zijn? De onderstaande 10 verslavende titels zijn keihard de moeite waard.

Nintendo Switch: 10 verslavende games die je niet meer los kunt laten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen