GoldenEye op de Nintendo Switch: deze 5 klassiekers willen we ook zien

Pop-Culture Dennis Mons 26 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Fans van de superbe first person shooter GoldenEye 007 kunnen vanaf morgen hun lol op. De game komt dan uit op zowel de Nintendo Switch (middels de Online Expansion Pack) als op de Xbox (via Game Pass). Maar welke andere N64-klassiekers wil WANT-redacteur Dennis Mons ook op die consoles zien of spelen aangezien deze al uit zijn op de Switch?

Zonder enige twijfel is GoldenEye de N64-game waar ik verreweg de meest uren in heb gestoken. Niets was mooier dan om op twee tv’s tegen je vrienden te spelen, waarbij elke tv voor de helft werd afgeplakt zodat je niet kon zien waar de vijand zich bevond. De N64 was echt een baas van een machine.

N64-versie van GoldenEye opgepoetst

Dat multiplayer-plezier ga je ook zeker hebben met de opgepoetste versie voor de Switch en de Xbox. Curieus is echter wel dat je de game op Switch online kunt spelen maar de Xbox-versie alleen lokale multiplayer heeft.

Daarnaast heeft de Xbox nu ook 4K-resolutie. Beide versies ondersteunen echter wel 16:9. Deze vijf andere N64-games wil ik ook graag terug zien (of juist spelen, omdat deze al uit zijn) op de huidige generatie gameconsoles?

#1 F-zero X

Er valt te discussiëren of F-Zero X de beste F-Zero ooit is, maar hoe dan ook is deze game die in 1998 uitkwam een absolute klassieker. Deze versie is gewoon metal as f*ck. Ontwikkelaar EAD heeft veel onnodige details uit de game gesloopt zodat je de gladste en snelste racegame ooit kreeg. Het spel is verkrijgbaar op de Nintendo Switch.

#2 Perfect Dark

Hoewel deze shooter niet zo goed was al GoldenEye, was ook Perfect Dark, ook gemaakt door Rare, terecht een enorm succes. Hoewel het lastig was om de James Bond-shooter te overtreffen kwamen ze zeker was in de buurt.De game heeft wel een remaster gekregen, maar alleen voor de Xbox 360.

#3 The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Hoewel ik extreem genoten heb van The Breath of the Wild, blijft Ocarina of Time zonder enige twijfel mijn lievelings Zelda-game. Sterker nog: het is misschien wel de beste N64 ooit. Er gingen al eens eerder geruchten dat er een opgepoetste versie op de Switch zou komen. Dat is helaas nooit gebeurd. Ik hou goede hoop.

#4 Wave Race 64 soort van speelbaar op Switch

Waarom hier nooit een vervolg van is gekomen op de huidige generatie consoles is mij een totaal raadsel. Deze racegame zat namelijk uitstekend in elkaar. De fantastische watereffecten, de strakke controls en uitstekende graphics maakte deze game een waar genot om te spelen. De game kan je wel op de Nintendo Switch spelen maar kan wel een opknapbeurt gebruiken.

#5 Tony Hawk Pro Skater 2 (al uit op de Switch)

Oké technisch gezien kwam deze game ook uit op onder andere de PlayStation en andere consoles, maar ik heb hem het meest gespeeld op de N64. De game was gewoonweg briljant met uitstekende physics. Ook mocht de soundtrack er zijn met onder andere Public Enemy, Anthrax en Papa Roach. Mocht je nu nostalgisch worden, dan kan ik je blij maken: een opgepoetste versie van deel 1 én 2 in één pakket voor de Switch is uitgekomen.

tony hawk, nintendo switch, GoldenEye
Awesome game met een awesome soundtrack. (Afbeelding: Activision)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen