Nintendo Switch: 5 iconische games die iedereen een keer wil spelen

Games Sam Dille 22 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

De release van de Nintendo Switch zit nog vers in ons geheugen. Het apparaat kwam namelijk voor het eerst op de markt in 2017. In de jaren die volgden zijn er een hoop games verschenen die inmiddels door menig game-liefhebber worden gezien als iconisch.

Deze games zijn echte iconen om verschillende redenen. Sommige hebben indrukwekkende gameplay, terwijl andere een sterke verhaallijn of interface hebben. Gelukkig zijn er meer dan genoeg titels gelanceerd om een goede selectie te maken.

5 Nintendo Switch-games die je niet wil missen

Voor elke gamer is er wel een heerlijke Nintendo Switch-game te vinden. Of je nu op zoek bent naar strategiegames, competitieve racers of platformgames: Nintendo heeft het allemaal. Deze titels moet je echt een keer gespeeld hebben!

#1 Mario Kart 8 Deluxe

Voor een realistische race-ervaring ben je bij Mario Kart 8 Deluxe niet bij het juiste adres. Maar dat is ook helemaal niet belangrijk bij dit spel. Het arcade-achtige plezier en de heerlijke karakters maken de game geweldig om te spelen.

Geen enkele Nintendo Switch-game doet dit beter dan Mario Kart 8 Deluxe, die trouwens ook een betere besturing heeft dan elke Mario Kart-game die voorafging. Daarnaast zorgen de geweldige circuits en eindeloze itemboxen ervoor dat elke race vol drama en chaos zit, waardoor het de perfecte game is om met vrienden te spelen.

Bestel de game hier

2. Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons geeft spelers meer opties dan welke Animal Crossing dan ook. Wat begint als een verlaten eiland, kun je helemaal naar eigen wens vormgeven en versieren. Als speler start je met alleen een tent, een telefoon en een grote stapel schulden.

Langzaam bouw je samen met andere bewoners het eiland op naar wens. Wat de Nintendo Switch-game zo geweldig maakt, is dat je als speler alles in je eigen tempo mag doen. Er zijn genoeg taken, maar je kiest zelf welke meer prioriteit krijgen. Deze vrijheid maakt het spel enorm verslavend.

Bestel de game hier

3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild voor Nintendo Switch

Dit is de perfecte titel voor iedereen die van actie-RPG’s en openwereldavonturen houdt. Breath of the Wild won Game of the Year bij de Game Awards in 2017 en werd geprezen als een van de slimste physics-systemen ooit gemaakt. Jaren na de release van de Nintendo Switch-game, ontdekken spelers nog steeds nieuwe dingen om in de game te doen.

Dit is een openwereldgame, wat betekent dat je zelf bepaalt wat je wanneer doet. Je kan dus in principe meteen de hoofdbaas verslaan. Dat zou alleen ontzettend zonde zijn, want de game biedt enorm veel spannende locaties en geheimen om te ontdekken. Urenlang speelplezier gegarandeerd!

Bestel de game hier

4. Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey heeft een unieke gameplay vergeleken met andere spellen uit de franchise. De game mixt namelijk elementen uit klassieke games, zoals Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy, met verrassende nieuwe elementen.

De populaire loodgieter beschikt in deze game over een pratende hoed, waarmee hij verschillende vormen aan kan nemen. Zo kun je onder andere spelen als tank, vis en dinosaurus en kan je Mario in verschillende outfits kleden. Je kunt de Nintendo Switch-game alleen spelen of een vriend uitnodigen voor een multiplayer-sessie. Super Mario Odyssey is een must-have voor elke platformgameliefhebber.

Koop nu de Nintendo Switch en Mario Kart in een voordelige bundel bij Bol.com!

5. Ring Fit Adventure

Waarom zou je nog naar de sportschool gaan als je een Nintendo Switch in je bezit hebt? Dankzij Ring Fit Adventure heb je alle benodigdheden voor een effectieve workout, zonder dat je een stap buiten de deur hoeft te zetten. Het is een leuke manier om cardio, stretches en zelfs yoga in je dagelijkse routine te brengen.

Het fitnessspel wordt geleverd met een beenriem en ringcon-accessoires. De Joy-Cons kun je aan deze accessoires vastkoppelen, zodat je precies ziet hoe ver je rent of hoeveel kracht je gebruikt. Voor degenen die niet per se blij worden van een rondje joggen zijn er ook een leuke verhaallijnen. Dragaeux bijvoorbeeld. Dit is een sterke draak, die je verslaat met squats en door te joggen. Als je consequent bent, kan dit spel je flink uitdagen en je conditie verbeteren.

Bestel de game hier

Nintendo Switch is aan vervanging toe: 5 dingen die we weten over zijn opvolger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen