Deze “werkende” Nintendo Switch is de ultieme upgrade voor je kerstboom

Games Jelle van Es 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Een Nintendo Switch vragen voor kerst, dat is iets dat waarschijnlijk bij veel huishoudens gebeurt. Maar zo’n spelcomputer in de kerstboom hangen, dat lijkt is geen goed idee.

Toch heeft een creatieveling iets gedaan dat er een beetje op werkt. In dit geval gaat het om de Youtuber scottbez1, die besloot om even lekker creatief aan de slag te gaan en een Nintendo Switch als een soort kerstbal te maken.

Nintendo Switch in de kerstboom

Het is een Nintendo Switch waar je niet op kunt gamen. Maar hij heeft wel via een SD-kaartje video’s van Switch-games in de loop staan. Op die manier lijkt het net alsof de kerstbal speelbaar is. Ik denk dat het niet iets is dat je snel zelf zal gaan maken, maar het is wel erg leuk om naar te kijken. De maker heeft een schaal-model gemaakt van 1:5 van de spelcomputer en heeft gebruik gemaakt van Fusion 360 om een 3D-model in elkaar te zetten. Uiteindelijk heeft hij een 1.14 inch LCD display gebruikt om de beelden op te toveren en hem daarna naar de 3D-printer gestuurd. Met een resolutie van 240 bij 135 is het niet echt HD, maar omdat het allemaal zo klein is, maakt dat niet heel erg veel uit. Hoe hij het precies heeft gemaakt, zie je in de onderstaande video.

Het is alleen wel jammer dat hij niet de poging heeft aangegrepen om er echt een modern geheel van te maken en gebruik te maken van een Nintendo Switch OLED. Dat had het geheel net wat meer afgemaakt. Maar dat neemt niet weg dat het echt een tof project is geworden.

Onder de boom

Hoe tof het ook is om zo’n Nintendo Switch-kerstbal in je boom te hebben, is het voor de meeste mensen toch fijner om een werkende spelcomputer onder de boom te hebben. Helaas zijn de voorraden wat beperkt. Op dit moment kun je eigenlijk alleen een Switch Lite op een normale manier kopen. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

‘Zelda Breath of the Wild 2: dit is wanneer hij op de Nintendo Switch komt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen