NIO levert EL6 nu in Nederland: wat kun je met deze elektrische auto?

Elektrische auto's Jeroen Kraak 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarschijnlijk is de naam NIO voor jou nog niet bekend. Dit merk heeft echter plannen om Nederland, samen met de rest van Europa, te veroveren met hun elektrische auto’s. Ze lanceren nu de NIO EL6 in Nederland. Maar waar komt dit merk vandaan, en is de auto zijn prijs waard?

Chinese autofabrikanten winnen steeds meer terrein in Europa met hun elektrische voertuigen. Niet alleen is het merk Volvo (en dus Polestar) nu in Chinese handen, maar je ziet waarschijnlijk ook regelmatig reclames voorbijkomen van BYD. Nu betreedt een andere Chinese speler de Nederlandse markt met een nieuw voertuig.

Dit zijn de elektrische auto’s  van NIO

Laten we beginnen met een korte introductie van NIO. Dit bedrijf werd opgericht in 2014 en heeft al verschillende modellen op de markt gebracht. De nieuwste toevoeging aan het aanbod is de NIO EL6, die bedoeld is om de verkoopactiviteiten in nog meer landen uit te breiden. Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan 300.000 elektrische auto’s geproduceerd.

De situatie was echter heel anders in 2020, toen NIO op de rand van faillissement stond. Het vond echter nieuwe investeerders en kon daardoor uitbreiden naar Europa. In 2022 maakte het zijn intrede in Nederland met verschillende modellen, en nu is de NIO EL6 de nieuwste toevoeging. Deze auto is nu verkrijgbaar.

@wantnl

Waar je mensen met een elektrische auto nooit over hoort 😅 #elektrischeauto #auto #cars #carsoftiktok #techtok #tesla

♬ origineel geluid – WANT

NIO heeft een unieke technologie voor het opladen van hun voertuigen, waarbij de batterijen worden verwisseld in speciale stations. Deze technologie is  in Nederland beschikbaar op acht plaatsen. In heel europa zijn er 27 van deze wisselstations. Hierdoor kan de auto binnen vijf minuten een volledig opgeladen batterij hebben, wat aanzienlijk sneller is dan opladen via een regulier laadstation.

Wat biedt de EL6?

De NIO EL6 wordt geleverd met twee accu-opties. De eerste heeft een actieradius tot 506 kilometer, terwijl de tweede een bereik van 529 kilometer biedt. Bovendien is er een 150 kWh batterij in ontwikkeling, wat de actieradius nog verder zal vergroten.

Met deze elektrische auto wil NIO Nederland veroveren
(Afbeelding NIO)

De NIO EL6 is voorzien van twee elektromotoren, wat resulteert in vierwielaandrijving. De twee motoren leveren samen 489 pk, waardoor de auto in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kan accelereren. Bovendien kun je kiezen uit negen verschillende rijmodi om de meest comfortabele instelling voor jouw rijervaring te vinden.

Het interieur van de auto beschikt over een digitaal dashboard en een geavanceerd infotainmentsysteem. Daarnaast heeft de EL6 een panoramisch dak dat kan worden geopend. Je hebt ook de optie om speciale loungestoelen te kiezen, die met één druk op de knop in een liggende positie kunnen worden aangepast. Er zijn ook extra functies beschikbaar, zoals een massagefunctie, maar hiervoor moet je wel extra betalen.

De NIO EL6 met de 75 kWh-batterij is verkrijgbaar vanaf 67.900 euro, terwijl de versie met de 100 kWh-batterij 76.900 euro kost. De auto werd eerder dit jaar aangekondigd en is nu daadwerkelijk beschikbaar in Nederland.

Elektrische auto lijkt om deze redenen minder goed te verkopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen